Cand se termina vacanta de iarna a elevilor. Ce durata are urmatorul modul de invatare

/ / Modificat: 2024-01-04
Cand se termina vacanta de iarna a elevilor. Ce durata are urmatorul modul de invatare

Chiar daca Sarbatorile de iarna au trecut, elevii si prescolarii care invata in sistemul de stat se bucura in continuare de vacanta. Cei mici inca nu au revenit in banci, ci mai au la dispozitie cateva zile pentru joaca si pentru relaxare.

Vacanta de iarna a elevilor a inceput pe 23 decembrie, atunci cand s-a incheiat cel de-al doilea modul de studiu. Aceasta dureaza pana duminica, 7 ianuarie 2024, urmand ca luni, 8 ianuarie, copiii sa se intoarca in banci. Tot atunci incepe si cel de-al treilea modul de studiu pentru elevi. Acesta are o durata variabila, pentru ca la finalul lui este programata vacanta mobila a copiilor.

Cand au elevii prima vacanta din 2024

La inceputul anului scolar, fiecare inspectorat judetean a ales perioada in care elevii si prescolarii din judet vor avea vacanta mobila. Unitatile de invatamant din fiecare judet au putut opta pentru o saptamana, in intervalul 19 februarie - 10 martie. Astfel, pentru unii copii, al treilea modul de invatare va fi mai scurt, in timp ce pentru altii va avea o durata mai mare.

Cele mai multe inspectorate scolare din tara au optat pentru a doua saptamana a intervalului. Astfel, elevii, dar si profesorii din 25 de judete vor avea vacanta in perioada 19-25 februarie. Doar doua judete au ales sa dea vacanta in prima saptamana din interval, iar restul, in ultima.

Al patrulea modul de studiu incepe dupa vacanta mobila si se incheie pe 27 aprilie. Urmeaza o vacanta de o saptamana, care este legata si cu Pastele Ortodox. Astfel, elevii se vor intoarce in banci marti, pe 7 mai 2024. Atunci incepe al cincilea si ultimul modul de invatare, care se termina pe 21 iunie. Exceptie fac elevii din anii terminali, care iau vacanta cu una sau doua saptamani mai devreme, pentru a pregati examenele finale.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre