Cand se incarca tichetele educationale de 500 de lei. Anuntul facut de Ministerul Educatiei

/ / Modificat: 2024-01-18
Cand se incarca tichetele educationale de 500 de lei. Anuntul facut de Ministerul Educatiei

Tichetele educationale in valoare de 500  de lei vor incepe sa fie incarcate de saptamana viitoare, a anuntat secretul adjunct al Ministerului Educatiei, Sorin Deca, dupa ce au aparut speculatii ca acestea vor incepe sa fie incarcate abia dupa ce vor fi distribuite toate. 

„Cu siguranta, saptamana viitoare, cel putin o mare parte dintre tichetele educationale se vor incarca”, a declarat secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei, Sorin Deca, pentru Edupedu.ro.

Oficialul a explicat si ce ar trebui sa faca parintii care nu au primit inca tichete si ce copii sunt eligibili pentru acestea. 

„Am facut demersurile sa ne asiguram ca sunt validati toti cei care la prima interogare a bazelor de date au aparut nevalidati la evidenta populatiei. Avem situatii in care sunt doi frati intr-o familie, in aceeasi clasa, unul a fost validat, unul nu sau doi gemeni. Evident ca nu ai cum sa justifici asa ceva”, a spus Sorin Deca.

Peste 500 de mii de parinti asteapta din octombrie sa primeasca banii cu care pot cumpara rechizite si haine pentru elevi, potrivit OUG nr. 83/2023. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tichete educationale Educatie

Articole recomandate

Citeste si despre