Cancerul duce la divort

/ / Modificat: 2007-09-28
Cancerul duce la divort





 

Cercetatorii arata ca riscul de divort creste daca un partener sufera de cancer testicular sau cervical, dar alte tipuri nu au nici un efect asupra relatiei de cuplu, relateaza Reuters Health.

In majoritatea cazurilor, unul din parteneri il sustine pe cel bolnav, conform unui studiu presentat de Conferinta Europeana de Cancer de la Barcelona.

Totusi, cancerul testicular si cancerul cervical pare sa duca mai mult la o despartire. Cercetatorii au comparat rata de divort a 215.000 de supravietuitori cu cea a cuplurile in care nici un partener nu sufera de cancer pe o perioada de 17 ani.

Femeile cu cancer cervical erau expuse la un risc de divort cu 70% mai mare la varsta de 20 de ani, un procenta care a scazut o data cu varsta pana la 19% la 60 de ani. Pentru cancerul testicular, rata de divort a fost de 34% la 20 de ani si 16% la 60.

Motivul ar fi ca ambele boli afecteaza intimitatea si rezulta in activitate sexuala redusa.

Virusul care a cauzat cancerul cervical a fost adesea transmis prin contact sexual si putea sa trezeasca suspiciuni cu privire la fidelitatea partenerului.

Studiual arata ca divortul este mai putin probabil atunci cand cancerul deja s-a raspandit sau cand tipurile de cancer nu au o prognoza buna.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

28 Septembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre