Camere audio-video in scoli, fara a fi necesar acordul parintilor. Noile masuri anuntate de Ligia Deca

/ / Modificat: 2024-03-27
Camere audio-video in scoli, fara a fi necesar acordul parintilor. Noile masuri anuntate de Ligia Deca

 

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat noi masuri pentru prevenirea actelor de violenta in scoli. Astfel, conform noilor reguli, se vor putea instala sisteme de supraghere audio-video in scoli, inclusiv in salile de clasa, fara a fi necesar acordul profesorilor sau al parintilor.

Anuntul vine in contextul in care au fost aproape 3.400 de fapte penale in scoli, in anul scolar trecut, potrivit ministrului Justitiei, Alina Gorghiu.

"Este important ca in situatiile de violenta sa putem afla adevarul vizavi de ce se intampla, de faptele reclamate.

Prin urmare, am considerat necesara modificarea cadrului legislativ pentru ca scolile sa poata decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video pentru asigurarea pazei si protectiei persoanelor si a bunurilor, precum si ca masura de preventie a actelor de violenta ce pot aparea in spatiul scolar. Prevederea actuala a legii permite scolii supraveghearea audio-video doar dupa...

Aceste inregistrari audio-video vor putea fi folosite numai in scopul investigarii cazurilor sau sesizarilor de violenta, respectiv a cazurilor ce vizeaza protectia bunurilor. Scolile nu pot folosi inregistrarile audio-video in vederea evaluarii profesionale a cadrelor didactice, iar aceasta interdictie este prevazuta explicit in lege", a declarat Ligia Deca. 

Camerele audio-video vor putea fi instalate si in exteriorul cladirilor, pe holuri, in salile de mese, sali de sport, sali de festivitati, camine, internate, biblioteci scolare sau centre de informare.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sisteme de supraveghere video Scoli

Articole recomandate

Citeste si despre