Bulgaria a redeschis gradinitele si scolile

/ / Modificat: 2021-01-05
Bulgaria a redeschis gradinitele si scolile

Gradinitele, scolile primare si after-schoolurile au fost redeschise in Bulgaria, dupa  o luna ca urmare a scaderii numarului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Cei mai multi parinti au fost de parere ca elevii din clasele I-IV ar trebui sa participe la lectii in scoli", a declarat luni ministrul educatiei Krasimir Valcev in timpul unei vizite la o scoala primara din capitala Sofia. Scoala este cel mai bun mediu, a subliniat el.

In functie de evolutia situatiei epidemiologice, elevii pana la clasa a XII-a ar putea reveni treptat in salile de clasa incepand cu 18 ianuarie. Numarul persoanelor considerate a fi infectate cu noul coronavirus a scazut in prezent la 72.962, de la 79.544 de cazuri active inregistrate acum o saptamana in Bulgaria, o tara cu 6.9 milioane de locuitori.

In urma acestei evolutii pozitive, luni, Romania a anulat cerinta privind carantina si nu testul negativ PCR pentru cetatenii bulgari care patrund pe teritoriul sau.

In comparatie cu alte state din UE, Bulgaria se afla pe locul al treilea in privinta mortalitatii cauzate de COVID-19, dupa ce anterior ocupa prima pozitie.

In Bulgaria au fost vaccinate pana in prezent 4.739 de persoane cu vaccinul BioNTech-Pfizer. Luni, 25.000 de doze au fost livrate la Sofia pe calea aerului, iar la jumatatea lunii ianuarie este asteptata sosirea unei alte transe de 25.000 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare in cinci faze a inceput pe 27 decembrie, primii vaccinati fiind medicii si asistentele care trateaza pacientii cu COVID-19.

In faza a doua a campaniei vor fi vaccinati profesori, persoanele din caminele de batrani si personalul acestora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre