Bebelusii nascuti in septembrie au mai mult succes in viata. Este dovediti stiintific

/ / Modificat: 2023-09-10
Bebelusii nascuti in septembrie au mai mult succes in viata. Este dovediti stiintific

Bebelusii nascuti in luna septembrie au mai multe sanse de a avea mai mult succes in viata, potrivit unui studiu realizat de Biroul National de Cercetari Economice din SUA, sustinut de Institutele de Sanatate din SUA si de Fundatia Bill si Melinda Gates.

"Exista o relatie pozitiva intre varsta de incepere a scolii si dezvoltarea cognitiva la copiii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani", spun autorii studiului, Elizabeth Dhuey, David Figlio, Krzysztof Karbownik si Jeffrey Ro

De asemenea, este mai probabil ca acestia sa obtina note mai bune, sa fie acceptati in scoli de top si sa fie mai putin susceptibili de a fi inchisi pentru infractiuni.

Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca scolile estimeaza de obicei zilele de nastere la inceputul lunii septembrie. Acest lucru face o diferenta intre a incepe scoala dupa ce te-ai nascut in august sau in septembrie.

Adica, copiii nascuti in august incep scoala la o varsta mai mica. Bebelusii nascuti in septembrie incep scoala la o varsta mai inaintata si au avut mai mult timp pentru a-si dezvolta abilitatile inainte de a incepe scoala.

Bebelusii nascuti in septembrie au mai mult succes

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii au folosit un model de discontinuitate a regresiei si date la scara larga privind nasterea si scoala la nivelul populatiei din statul Florida, SUA.

Acestia au estimat efectele faptului de a fi relativ mai in varsta pentru clasa respectiva. Adica, faptul de a fi nascut in septembrie sau august.

Si au luat in considerare si alti factori externi, cum ar fi educatia mamei, saracia la nastere, rasa si/sau etnia, greutatea la nastere, varsta gestationala si calitatea scolii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Septembrie

Articole recomandate

Citeste si despre