Bebelus vandut cu 10.000 de euro de o angajata de la Protectia Copilului Sector 4 din Bucuresti. Micutul ar fi ajuns la o familie instarita din Ilfov

/ / Modificat: 2023-06-06
Bebelus vandut cu 10.000 de euro de o angajata de la Protectia Copilului Sector 4 din Bucuresti. Micutul ar fi ajuns la o familie instarita din Ilfov

Caz socant! O angajata de la Protectia Sociala Sector 4 Bucuresti este acuzata ca ar fi vandut un bebelus unei familii instarite din Ilfov pentru suma de 10.000 de euro. Cazul a fost semnalat de fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, pe pagina sa de socializare. 

Bebelus vandut cu 10.000 de euro de o angajata de la Protectia Copilului Sector 4 din Bucuresti

O angajata de la Protecetia Copilului din Sectorul 4 al Capitalei este acuzata ca ar fi vandut un bebelus cu 10.000 de euro unei familii instarite din judetul Ilfov.

Fostul vicepresedinte Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului este de parere ca incidentul trebuie sa le dea de gandit autoritatilor care ar trebui sa puna la punct un sistem de supraveghere a functionarilor publici.

„Pentru actiunile ei Doina Teodorescu ar fi fost mutata de la Serviciul Prevenirea Separarii Copilului de Familie, pe care il conducea, la Serviciul Adulti. Aceasta si-ar fi folosit pozitia sa de sef al serviciului de prevenire in mod abuziv si ar fi profitat de o situatie vulnerabila pentru a-si trage un beneficiu.

Mai mult, cand mama a incercat sa recupereze bebelusul, acesta era de negasit, si a fost nevoita sa mearga la politie. La vederea acestui caz socant, politia s-a mobilizat rapid pentru a gasi bebelusul. Au dus-o pe Doina la domiciliul ei, dar copilul nu a fost acolo. Politia a ajuns la o familie bogata din Ilfov, unde bebelusul fusese recuperat.

Acest incident nu trebuie trecut cu vederea. Intr-o societate civilizata, trebuie sa supraveghem intotdeauna functionarii publici si sa ne asiguram ca actioneaza in interesul persoanelor pe care sunt insarcinati sa le ajute, mai ales in cazul copiilor lipsiti temporar sau definitiv de familie, care nu pot sa actioneze pentru sine. Acesti functionari trebuie sa fie de incredere, cautati si evaluati in mod constant, pentru a preveni comportamente iresponsabile si abuzive ca acesta.

Faptele acestor actiuni trebuie sa fie anchetate si sa fie trase la raspundere persoanele implicate. Cea mai rara si inacceptabila parte a acestui caz este lipsa de responsabilitate a doamnei, care a disparut din peisajul Directiei si a aparut ca „o floare“ dupa aproximativ 2-3 luni, desfasurandu-si activitatea acum la serviciul pentru adulti.

Din pacate, incidentul cu privire la angajata DGASPC Sector 4 care ar fi vandut un copil ne indeparteaza de idealul de protectie si sustinere pentru copiii vulnerabili si trebuie sa fim cu totii implicati in lupta impotriva acestui fel de abuzuri si a nedreptatilor care ameninta aceste vieti vulnerabile.”, a scris Visinel Balan pe Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Vanzare copil

Articole recomandate

Citeste si despre