Bacalaureatul si Evaluarea Nationala 2023 vor fi amanate? Ar putea avea loc o decalare a examenelor

/ / Modificat: 2023-05-26
Bacalaureatul si Evaluarea Nationala 2023 vor fi amanate? Ar putea avea loc o decalare a examenelor

Greva din Educatie a dat peste cap si calendarul examenelor si evaluarilor Nationale. Se pare ca sindicalistii nu au ajuns la un acord cu reprezentantii Guvernului, iar profesorii nu vor sa renunte la greva nici dupa 5 zile. 

Ce se intampla cu Bacalaureatul si Evaluarea Nationala dupa greva profesorilor

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca este deschis asupra discutiilor si negocierilor pentru a gasi o solutie. Pe 29 mai ar trebui sa inceapa inscrierile la Bacalaureat, insa, daca nu se va ajunge la un acord, examenele se decaleaza, asa cum s-a intamplat si cu Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a. 

Pe 2 iunie, elevii claselor a 12-a ar trebuie sa incheie cursurile, insa materia pe care o aveau de studiat nu a fost inca parcursa din cauza grevei generale. 

Primele probe, cele orale, ar trebui sa aiba loc pe 12-14 iunie si 14-15 iunie, insa sunt sanse mari sa fie amanate, exact cum s-a intamplat si cu evaluarea elevilor de clasa a 6-a. 

„Intr-adevar va avea loc ori o decalare, sper sa nu mergem atat de departe, catre o inghetare a anului. Haideti sa nu ne gandim la asta, sa vorbim numai de decalare. Intr-adevar, este o grija a noastra, a parintilor, si mai ales a elevilor care sunt in anii terminali, respectiv cei de clasa a XII-a, pentru ca avem foarte multi elevi care isi doresc un parcurs educational in universitati din afara statului roman si, pentru acestia, va fi o mare grija daca se vor decala examenele sau nu. Nu vor mai avea timp, nu vor mai avea posibilitatea sa depuna documentele necesare inscrierii, pentru ca la aceste universitati regulamentele si procedura sunt cat se poate de clare. Nu ai documentele, nu te poti inscrie”, a declarat Eugen Ilea, presedintele Federatiei Parintilor din Bucuresti, la Antena 3 CNN. 

Acesta este de parere ca, daca greva se va mai prelungi cu inca o saptamana, cu siguranta examenele nationale vor fi decalate. 

„Noi speram ca astazi, vom vedea daca vor ajunge la o concluzie, astfel incat aceasta greva sa inceteze, cadrele didactice sa isi primeasca drepturile”, a mai spus Eugen Ilea. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre