Atentie, parinti! 88% dintre cazurile de inec la copii se petrec in preajma adultilor

/ / Modificat: 2021-06-22
Atentie, parinti! 88% dintre cazurile de inec la copii se petrec in preajma adultilor

Majoritatea covarsitoare a cazurilor de inec la copii se produc in preajma adultilor. Mai exact, 88%! Sunt date oficiale, adunate din intreaga lume, care te vor face, cu siguranta, sa fii si mai atent la copil in vacanta de vara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat publicitatii un studiu care iti da fiori. Inecul este una dintre principalele cauze de deces la copii, in special la cei cu varsta cuprinsa intre un an si 5 ani. Cercetarea arata ca toate cazurile de inec la copii ar putea fi evitate, daca s-ar lua masuri de siguranta si daca micutii ar fi supravegheati asa cum trebuie.

Copilul, chiar daca stie sa inoate, chiar daca are colac sau aripioare sau chiar daca sta la apa foarte mica, nu trebuie scapat din ochi la mare sau la piscina. O singura clipa de neatentie poate avea consecinte fatale. Si o demonstreaza cele 88% dintre cazurile de inec la copii care s-au produs in preajma adultilor. Cand copilului ii intra apa in caile respiratorii este posibil sa nu se mai poata face nimic pentru el, chiar si cand se intervine foarte rapid.

Cine are grija de copil cand este in apa

Orice parinte isi doreste ca atunci cand merge la plaja sau la piscina sa aiba timp si pentru el. Si totusi nu scapa copilul din ochi. Nu te baza nici pe faptul ca partenerul sau partenera ta este de veghe, chiar daca stii ca asa ar trebui sa fie.

Nu il desemna nici pe fratele mai mare sa aiba grija de cel mic in apa; o asemenea responsabilitate este prea mult pentru un copil. In plus, amandoi trebuie supravegheati, nu?

Nu te gandi nici ca nu ti se poate intampla tie ceva rau daca citesti cateva minute sau daca vorbesti la telefon ori cu prietenii. Un copil are nevoie de doar cateva minute pentru a se ineca. Si de multe ori cei mici nu sunt auziti cand striga dupa ajutor, daca sunt in pericol, mai ales intr-un mediu in care este galagie si aglomeratie.

Daca sunteti mai multe familii cu copii, parintii pot face "de garda" pe rand pentru a-i supraveghea pe cei mici; fiecare trebuie sa stie clar cand este randul sau si fiecare trebuie sa dea dovada de responsabilitate maxima. Este valabil si pentru parinti, in timpul iesirilor in familie.

Cand ai obosit sa ii supraveghezi sau stii ca trebuie sa vorbesti la telefon, cere-le copiilor sa iasa din apa pentru un timp, pentru ca toata lumea sa se odihneasca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inec copii

Articole recomandate

Citeste si despre