Aproape 19.000 de infractori, eliberati in baza recursului compensatoriu. Multi, acuzati de trafic de minori

/ / Modificat: 2019-08-07
Aproape 19.000 de infractori, eliberati in baza recursului compensatoriu. Multi, acuzati de trafic de minori

18.849 de infractori au fost eliberati prin legea recursului compensatoriu in perioada octombrie 2017 si iunie 2019.

Dintre acestia, 840 au fost condamnati pentru omor, 566 pentru viol si 191 pentru trafic de minori. Dintre toti infractorii eliberati, aproape 1.300 au fost arestati din nou. Dintre acestia 39 au comis noi crime iar alti 39 noi violuri, potrivit datelor oficiale.

"Dintre cei eliberati mai repede, 1.299 detinuti s-au reintors in puscarie ca urmare a comiterii de noi infractiuni sau unor condamnari din alte dosare penale. Socheaza numarul mare al criminalilor, violatorilor, talharilor si pedofililor, al celor care au comis infractiuni cu violenta. Sunt mii de astfel de cazuri. Sunt sute de Gheorghe Dinca care au ucis cu sange rece si apoi au fost eliberati mai repede din puscarie. (....). 39 dintre cei eliberati au comis din nou omoruri, 39 au comis noi violuri, 194 au comis noi talharii, 10 au comis infractiuni de trafic de minori si proxenetism," se arata in interpelarea facuta de deputatul PNL Florin Roman catre Ministerului Justitei.

De ce s-a dat legea recursului compensatoriu

Legea recursului compensatoriu a aparut in contexul in care Romania a primit foarte multe condamnari la CEDO din cauza conditiile mizere din inchisori.

Guvernul a venit cu solutia ca fiecare detinut care a fost condamnat sa primeasca o recompensa pentru conditiile improprii. Astfel, la fiecare 30 de zile ispasite, primeste un bonus de sase zile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre