Alocatii copii. Alocatiile se pot dubla sau chiar tripla, dar numai pentru copiii saraci

/ / Modificat: 2020-02-21
Alocatii copii. Alocatiile se pot dubla sau chiar tripla, dar numai pentru copiii saraci

Dublarea sau chiar triplarea alocatiilor, doar pentru copiii saraci. Aceasta este propunerea Blocului National Sindical.

Restul copiilor nu ar beneficia de nicio majorare anul acesta, potrivit sindicalistilor, informeaza Antena3.

BNS mai propune ca alocatiile sa fie primite pe carduri pentru ca parintele sa cumpere doar anumite produse necesare pentru copii: haine, rechizite si altele.

Alocatii copii. Alocatii dublate sau triplate numai pentru copiii saraci

Blocul National Sindical a cerut date de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodariilor si numarul de copii, pentru a vedea situatiile financiare ale familiilor.

"Astazi, Romania are patru copii din 10 in saracie. Ultimele statistici arata ca aproape 1,5 milioane sunt in risc de saracie. Asta afecteaza performanta copiilor in scoala. Apoi, odata ajunsi la maturitate, lucreaza la 60% din potenţial.

Mai exista inca o problema. Saracia copiilor este corelata de nivelul de pregatire al parintilor. Deci, saracia genereaza in continuare saracie.

E o spirala fara de sfarsit care ne duce din ce in ce mai jos," a declarat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, pentru Antena 3.

Alocatii copii. Cine ar primi alocatii mai mari

Au fost analizate trei categorii de familii, cu venit pana in 1575 lei, intre 1575 si 3000 net si peste 3000 lei, dar pana in 4500.

Familiile care au copii in intretinere cu venituri pana in 4500 lei net ar putea sa beneficieze de alocatie," a mai declarat acesta.

Pe 14 ianuarie 2020, presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care alocatiile copiilor se vor dubla. 

Sursa: Antena3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Dublare alocatii

Articole recomandate

Citeste si despre