Alaptarea in jurul lumii: cum isi alapteaza copiii femeile din alte tari

/ / Modificat: 2018-09-18
Alaptarea in jurul lumii: cum isi alapteaza copiii femeile din alte tari

Mamele si tatii sunt constant supusi presiunilor societatii si culturii din care fac parte atunci cand vine vorba de modul in care isi cresc copiii, insa daca te uiti la cum isi cresc alti parinti din lume copiii, iti dai seama ca de fapt nu exista reteta perfecta de parenting.

In cazul alaptarii de exemplu, societatea in care traim defineste alaptarea bebelusului peste varsta de 1 sau 2 ani ca fiind alaptare extinsa, in timp ce in alte tari, mamele numesc aceasta alaptare "la termen", adica pana cand copilul decide ca nu mai vrea sa suga, intarcandu-se singur.

Cum alapteaza femeile din alte tari

Iata cateva traditii culturale din jurul lumii legate de alaptat care sa iti reaminteasca ca ceea ce functioneaza pentru tine si copilul tau ar trebui sa fie lege, indiferent daca alte mamici cu care esti prietene fac acelasi lucru, sau nu:

In Mongolia 65% din bebelusi sunt alaptati exclusiv la san

Sursa: babyology.com

In Mongolia alaptatul este sarbatorit, iar alaptatul in public este incurajat, 65% din bebelusi fiind exclusiv hraniti la san in primele 6 luni de viata. Tot aici, alaptatul continua adesea si dupa ce copilul a implinit varsta de 2 ani.

Nu este nemaiauzit ca tatii sa savureze un pahar de lapte matern la micul dejun, iar in unele cartiere sarace, laptele matern este considerat a fi extrem de valoros si reprezinta o moneda de schimb pentru produse necesare precum oua sau paine.

In Filipine este interzisa reclama la laptele praf

In Filipine este interzis sa faci reclama la laptele praf, alaptarea fiind incurajata prin lege pana cel putin la varsta de 2 ani si pentru a incuraja productia de lapte matern, frunze de papaya si tulpini de trestie de zahar sunt folosite peste sanii mamei intr-o ceremonie speciala pentru lactatie.

In Australia tot mai putine mame isi alapteaza bebelusii

australia-alaptare

Conform unui sondaj realizat in Australia, 96% dintre proaspetele mamici initiaza alaptarea bebelusilor lor, insa mai putin de jumatate dintre copii (39%) sunt hraniti exclusiv la san la varsta de 3 luni si aproximativ 15% pana la varsta de 5 luni.

In India alaptarea in public nu este acceptata

In anumite zone ale tarii, colostrul era aruncat si considerat a fi un semn al laptelui matern infectat, insa din fericire acest lucru nu se mai intampla atat de frecvent, portivit studiilor. Acestea fiind spuse, India nu este una dintre tarile in care mamele alapteaza bebelusii pentru prea mult timp si asta pentru ca alaptarea in public nu este inca acceptata si numai 44% din mamici pot sa isi alapteze copiii in primele ore dupa nastere.

In Arabia Saudita alaptarea in public este interzisa 

In tari islamice precum Arabia Saudita sau Iran, alaptatul in public este interzis cu desavarsire, insa in acelasi timp este vazut ca fiind o indatorire religioasa a mamei, Coranul specificand ca bebelusii ar trebui alaptati de mamele lor pentru o perioada de doi ani.

Mamele din aceasta tara alapteaza in medie in primele sase luni de viata ale copilului, dupa care recurg la lapte praf pentru a hrani bebelusii, sustinand ca laptele matern este insuficient. Multe dintre mamicile din Arabia Saudita folosesc un sistem mixt de hranire a bebelusilor, alaptandu-i si hrandindu-i cu lapte praf in acelasi timp.

In Japonia mamele practica diverse ritualuri cand isi alapteaza copiii

alaptare-japonia

Japonia este o tara cu multe traditii seculare, asa ca nu este de mirare ca exista o serie de ideologii in jurul alaptarii. Un ritual antic este cel al masajului pentru a stimula productia de lapte matern.

In aceiasi masura exista si ritualuri ale intarcarii copiilor, unul dintre acestea implicand vopsirea sanului mamei cu forme si fete ciudate, astfel incat bebelusului sa ii dispara apetitul pentru lapte matern.

In Italia doar 19% din mamici isi alapteaza bebelusii mai mult de 6 luni

In maternitatile din Italia, laptele praf si glucoza sunt promovate inca din primele zile de la nasterea bebelusului. Desi alaptatul este sustinut de biserica catolica, doar 19% din noile mamici aleg sa alapteze mai mult de 4 sau 6 luni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Alaptarea la san Alaptarea nou-nascutului

Articole recomandate

Citeste si despre