After school-urile in scoala, pe banii parintilor, au fost legalizate

/ / Modificat: 2020-02-13
After school-urile in scoala, pe banii parintilor, au fost legalizate

O noua lege a fost adoptata de Senat, prin care au fost legalizate after school-urile in scoala, pe banii parintilor, cu profesorii de la clasa.

Pentru cadrele didactice din alte scoli e necesar acordul Consiliului de Administratie, scrie edupedu.ro.

Exista, insa, voci care sustin ca implicarea profesorilor de la clasa in programe after school platite incalca normele de etica si Regulamentele scolare prin faptul ca pot fi asimilate meditatiilor.

Prevederile din noua lege

ARTICOLUL 58

  • Noile reguli prevad ca acolo unde statul, consiliile judetene sau consiliile locale nu finanteaza programul "Scoala dupa scoala" parintii pot incheia contracte cu unitati de invatamant preuniversitar pentru inchirierea spatiilor destinate educatiei, respectiv contracte de furnizare de servicii educationale cu profesori incadrati in sistemul de invatamant.
  • Profesorii se pot  inregistra si incheia contracte de furnizare de servicii educationale inclusiv sub forma de persoane fizice autorizate.
  • Atunci cand profesorul provine de la o alta unitate de invatamant decat cea in care se presteaza serviciul, este necesar acordul Consiliului de Administratie al scolii care incheie contractul de inchiriere a spatiului.
  • Parintii, pentru gestionarea, finantarea programului "Scoala dupa scoala," pot infiinta organizatii neguvernamentale care incheie contractele cu unitatile de invatamant in numele acestora.
  • Statul va sustine generalizarea ofertarii programului "Scoala dupa scoala" pentru intregul sistem de invatamant preuniversitar pana in anul 2030, in mai multe etape.

Pentru a intra in vigoare, legea trebuie promulgata de presedintele Romaniei.

Sursa: edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani Parinti Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre