Adolescent de 17 ani mort in urma infectiei cu coronavirus. Se vaccinase cu o singura doza de vaccin

/ / Modificat: 2021-10-06
Adolescent de 17 ani mort in urma infectiei cu coronavirus. Se vaccinase cu o singura doza de vaccin

Un adolescent in varsta de 17 ani a murit la spitalul din Craiova in urma infectiei cu coronavirus. Tanarul era vaccinat cu o singura doza si urma sa faca rapelul. De asemenea, suferea de diabet. Medicii l-au resuscitat in a doua zi de internare, dar a doua zi organismului adolescentului a cedat. 

Conforma informatiilor transmise de DSP Dolj, adolescentul fusese vaccinat cu prima doza de vaccin in luna aprilie, insa nu facuse rapelul. Nu mai fusese la scoala de doua saptamani, dupa ce a prezentat simptome de raceala. El a ajuns la spital pe 2 septembrie, cu o saturatie de oxigen foarte mica si stare generala proasta. 

"Adolescentul avea comorbiditati. A ajuns la noi in stare critica: diabet dezechilibrat, stare septica, coma diabetica. Este cel mai tanar pacient care ne-a murit", au precizat reprezentantii Spitalului de Urgenta din Craiova. "Tanarul de 17 ani a venit din mediul rural, a venit in UPU de la domiciliu, cu mijloace proprii, in ziua de 02.10.2021, constient, intens dispneic, cu stare generala alterata, cu valori mari ale glicemiei. Era cunoscut cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant. A fost admis in UPU, in sectorul in care izolam pacientii suspecti si confirmati cu infectie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Interventionala, pacientul fiind suspect de infectie cu SARS-CoV-2. Aici a fost investigat paraclinic si imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit ingrijiri medicale de urgenta, complexe si complete.

 Cu toate acestea, evolutia a fost una nefavorabila, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat si ventilat mecanic. In ziua de 03.10.2021 a intrat in stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. In ziua de 04.10.2021 a intrat din nou in stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o ora au ramas fara rezultat, la ora 15:48 inregistrandu-se decesul. A fost confirmata si infectia cu SARS-CoV-2", a declarat dr. Cristina Geormaneanu, director medical al Spitalului de Urgenta Craiova.

Articole recomandate

Citeste si despre