Acest nume de fata este unul dintre cele mai frumoase din lume, potrivit stiintei

/ / Modificat: 2024-05-26
Acest nume de fata este unul dintre cele mai frumoase din lume, potrivit stiintei

 

Te pregatesti sa devii mamica de fetita si inca nu ai ales un nume pentru aceasta? Oamenii de stiinta spun ca au descoperit care este cel mai frumos nume de fata, iar acesta este de fapt un nume italienesc. 

Cel putin asa sustine profesorul Bodo Winter, de la Universitatea din Birmingham, care a realizat un studiu in colaborare cu marca de produse pentru copii „My first years” pentru a stabili care sunt cele mai frumoase nume din lume, atat pentru baieti, cat si pentru fete.

Cercetarile acestui expert in lingvistica cognitiva se bazeaza pe teoria simbolismului sonor, care arata ca exista cuvinte si, prin urmare, nume care suna mai bine decat altele. 

Pornind de la aceasta premisa si luand in considerare factori precum rezonanta fonetica, fluenta sunetelor si structurile numelor populare atat in Marea Britanie, cat si in Statele Unite, Winter si colaboratorii sai au intocmit o lista cu cele 50 de nume de fete si baieti care pot fi considerate cele mai frumoase din lume.

Potrivit profesorului de la Universitatea din Birmingham, cel mai relevant aspect atunci cand vine vorba de a distinge un nume de altul este emotia pe care o provoaca atunci cand este auzit datorita muzicalitatii sale placute.

In acest sens, in cadrul clasamentului celor mai frumoase 50 de nume din lume intocmit de Winter si echipa sa, exista un nume de fata italian suna foarte frumos, iar acesta este numele Isabella.

Ce semnificatie are numele Isabella?

Isabella este pe locul 29 in topul celor mai frumoase nume din lume in Marea Britanie si pe locul 30 in SUA. Desi aceste constatari nu sunt universale, cercetarile sustin ca asocierile semnificative cu numele sunt impartasite in toate limbile din intreaga lume.

In ceea ce priveste semnificatia, Isabella este un nume de origine biblica care inseamna „Dumnezeu a jurat”, „Dumnezeu este abundenta”, „consacrata lui Dumnezeu” sau „cea care il iubeste pe Dumnezeu”.

Sursa foto: freepik.com 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre