A ramas insarcinata cu doi barbati diferiti, in aceeasi zi. Cum este posibil

/ / Modificat: 2022-10-02
A ramas insarcinata cu doi barbati diferiti, in aceeasi zi. Cum este posibil

Nu este un lucru obisnuit sa concepi natural doi copii in acelasi timp. Cu atat mai mult cand acestia au doi tati diferiti. Acesta este un eveniment foarte rar, care se intampla o data la un milion de sarcini. Pana in prezent au dost documentate doar 20 de astfel de cazuri in intreaga lume.

Este cazul unei femei din Brazilia. Femeia, o tanara in varsta de 19 ani, din Mineiros, Goias, Brazilia, a facut sex cu doi barbati diferiti in aceeasi zi. Aceasta a ramas insarcinata cu gemeni dizigoti (formati din doua ovule diverite, gemeni care nu sunt identici), fiecare avand alt tata.

Pentru ca acest lucru sa se intample, femeia trebuie sa faca sex cu barbati diferiti in decurs de cinci zile, in perioada fertila. 

Tanara a nascut doi baieti perfect sanatosi care au acum opt luni. Mama spune ca acestia seamana foarte bine, dar ca avea indoieli cu privire la paternitatea lor. Prin urmare cand au implinit opt luni s-a hotarat sa faca un test de paternitate. Rezultatele testului au aratat ca doar unul dintre baieti este fiul barbatului pe care il credea tatal. 

Ea a facut apoi un nou test, care a confirmat paternitatea celuilalt copil. "Mi-am amintit ca facusem sex cu un alt barbat si l-am sunat sa faca testul, care a iesit pozitiv", povesteste mama, potrivit bebesymas.com.

Suprafecundarea heteroparentala

Medicul care a tratat-o pe tanara, Jorge Franco, a explicat ca este vorba de un caz rar de "superfecundatie heteropaterna", care apare atunci cand doua ovule ale mamei sunt fertilizate de doi barbati diferiti. "Bebelusii au in comun materialul genetic al mamei, dar cresc in placente diferite", a declarat el pentru Globo.

Ca sa fie mai clar, femeia elibereaza un ovul in fiecare ciclu menstrual, insa in timpul aceluiasi ciclu poate fi eliberat un al doilea ovul, fie cate un ovul din fiecare ovar, fie doua ovule din acelasi ovar. 

Cele doua ovule au fost fecundate in timpul aceluiasi ciclu menstrual de doi spermatozoizi diferiti, rezultand o sarcina gemelara dizigotica, cunoscuta sub numele de gemeni. Acestea sunt doua sarcini separate care se dezvolta in acelasi timp. Fiecare se implanteaza independent, in propriul sac gestational, avand propria placenta si propriul sac amniotic.

Potrivit mamei, tatal unuia dintre ei a avut grija de cei doi copii si i-a inregistrat la oficiul de stare civila. "Are grija de amandoi, ma ajuta foarte mult si le ofera tot sprijinul de care au nevoie", a mai spus aceasta, potrivit sursei citate.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre