A nascut un copil in urma unui viol, iar acum ii plateste pensie alimentara agresorului

/ / Modificat: 2022-06-18
A nascut un copil in urma unui viol, iar acum ii plateste pensie alimentara agresorului

Povestea unei femei care trebuie sa plateasca pensie alimentara barbatului care ar fi violat-o si a lasat-o insarcinata face in aceste zile inconjurul lumii.

Femeia are o poveste atipica si toata presa internationala a relatat despre ea. Americanca, pe nume Crysta Abelseth, a devenit mama la varsta de 16 ani, in urma unei agresiuni sexuale.

Presupusul atac ar fi avut loc in anul 2005, iar abuzatorul avea 30 de ani la vremea respectiva. Femeia a ramas insarcinata in urma violului si a pastrat sarcina. A nascut o fetita care acum este adolescenta si a carei custodii mama a pierdut-o. Crysta a povestit pentru un cotidian american ca o instanta de judecata i-a acordat custodia tatalui biologic, adica celui care a abuzat-o pe femeie, dupa spusele ei. Mai mult, mama trebuie sa plateasca pensie alimentara, fiica ei fiind minora.

„Cand fiica mea avea cinci ani, el a aflat despre existenta ei si a inceput sa faca demersuri pentru a obtine custodia”, a povestit femeia, care acum are 32 de ani.

Ea a mai spus ca tatal fetei a obtinut ulterior drept de custodie comuna, desi era cercetat pentru viol. Avocatul barbatului a cerut teste ADN pe parcursul procesului si acestea au confirmat ca el este tatal fetei de 16 ani.

Crysta, care era minora in momentul agresiunii, a povestit ca se afla intr-un bar cu niste prieteni si acolo l-a cunoscut pe John Barnes. La finalul serii, el s-a oferit sa o conduca acasa cu masina, insa a dus-o la el acasa, unde ar fi agresat-o sexual. Femeia nu a depus plangere atunci, pentru ca avea impresia ca trebuie sa faca acest lucru in termen de 24 de ore de la savarsirea faptei. A aflat ulterior ca legislatia permite sa denunti un pradator sexual in termen de 30 de ani, asa ca in urma cu 7 ani, adica la aproape 10 ani de la momentul agresiunii, a depus plangere penala pentru viol impotriva lui Barnes.

Ancheta privind violul este in continuare deschisa, iar femeia acuza ca nici pana astazi dosarul nu a ajuns pe masa unui detectiv. Drama ei s-a adancit si mai tare in momentul in care instanta i-a acordat custodia tatalui fetei, iar pe femeie a obligat-o sa-i plateasca pensie alimentara violatorului. Ea a contestat decizia si a cerut retragerea custodiei, iar audierile pentru rejudecarea cazului urmeaza sa aiba loc luna viitoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Agresiune fete Pensie alimentara

Articole recomandate

Citeste si despre