A fost modificat calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare. Ce trebuie sa stii

/ / Modificat: 2023-05-28
A fost modificat calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare. Ce trebuie sa stii

Ministerul Educatiei a anuntat ca se modifica calendarul inscrierii la clasa pregatitoare 2023. Ordinul de ministru a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial. Inscrierile au avut loc in perioada 3-18 mai.

Vineri, pe data de 26 mai, a fost cea de a cincea zi de greva generala in scoli si gradinite. Joi peste 15.000 de profesori au protestat in Bucuresti, iar zeci de elevi li s-au alaturat in marsul de la Piata Victoriei si pana la Parlament. Avand in vedere ca greva s-ar putea prelungi, Ministrul Educatiei a anuntat cum va arata de acum inainte calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare.

Calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare 2023-2024

Astfel, in prima etapa de inscriere, intre 29 mai si 6 iunie va avea loc procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere.

De asemenea, in aceasta perioada va fi si repartizarea, la scoala de circumscriptie, a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/ reprezentanti legali au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie si nu au fost repartizati din lipsa de locuri si care au exprimat aceasta optiune in cererea de inscriere.

Tot atunci va fi afisata lista copiilor inmatriculati si a numarului de locuri libere in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratelor.

Calendarul celei de-a doua etape va fi in perioada 6-12 iunie, astfel:

Mai intai are loc depunerea, la unitatea de invatamant, a cererilor de inscriere pentru copiii care nu au fost cuprinsi in etapa anterioara.

Ulterior va avea loc validarea cererilor de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

Intre 13 si 19 iunie vor fi procesate cererile de inscriere, la nivelul unitatii de invatamant, in limita locurilor ramase libere. De asemenea, listele finale vor fi afisate la fiecare unitate de invatamant.

In prima saptamana din luna septembrie, mai exact intre 1 si 8 septembrie, vor fi solutionate, de catre inspectoratele scolare, cererile parintilor/ tutorilor legal instituiti/ reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

  • FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clasa pregatitoare Inscrieri clasa pregatitoare Inscriere clasa pregatitoare

Articole recomandate

Citeste si despre