Studiul care rastoarna teoriile: Fatul poate simti DURERE inca din a 12-a saptamana de viata

/ / Modificat: 2020-01-23
Studiul care rastoarna teoriile: Fatul poate simti DURERE inca din a 12-a saptamana de viata

Un nou studiu publicat de o revista medicala britanica (BMJ) a concluzionat ca fetusii pot simti durere inainte de 24 de saptamani si chiar din saptamana a 12-a de sarcina.

 

Doi cercetatori, inclusiv un expert britanic "pro-alegere," afirma ca investigatiile recente sustin cu tarie aceasta idee.

Fatul poate simti DURERE inca din a 12 -a saptamana de viata

"In general, dovezile si o analiza echilibrata a acestor dovezi indica experinta unei dureri imediate, generata de functia de dezvoltare a sistemului nervos inca din primele 12 saptamani," concluzioneaza autorii. 

Ei le avertizeaza pe femeile care vor sa avorteze dupa 13 saptamani de sarcina ca ar trebui sa fie constiente ca bebelusul din burtica simt durere, potrivit Breitbart.

Exista "dovezi clare"  

Profesorul britanic Stuart Derbyshire si americanului John Bockmann au scris in Journal of Medical Ethics (JME),  ca exista "dovezi clare" care arata ca sistemul nervos si creierul unui copil nenascut sunt suficient dezvoltate pana la 18 saptamani ca sa simta durere in timpul avortului. 

Inainte ca aceste cercetyari sa fie facute publice s-a crezut ca cortexul, stratul exterior al creierului care trateaza informatii senzoriale, nu este suficient de dezvoltat pentru ca durerea sa poata sa fie inregistrata.

Pana acum, expertii sustineau ca aceste conexiuni dintre nervi, din regiunea in care se proceseaza raspunsul la durere, nu sunt formate complet pana la 24 de saptamani, ceea ce inseamna ca nici durerea nu este simtita.

Sursa: breibart.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Fat Durere

Articole recomandate

Citeste si despre