Petitie: Parintii cer zi libera de la serviciu atunci cand se inchid gradinitele si scolile

/ / Modificat: 2019-05-31
Petitie: Parintii cer zi libera de la serviciu atunci cand se inchid gradinitele si scolile

Scolile, liceele si gradinitele, private sau de stat sunt inchise vineri, 31 mai 2019, cu ocazia vizitei Papei Francisc in Romania.

In astfel de situatii, parintii sunt nevoiti sa caute solutii pentru a lasa copiii acasa.

Din acest motiv, peste 26.000 de parinti au semnat o petitie prin care cer ca in zilele cand sunt inchise unitatile de invatamant din cauza unor evenimente la zi, sa primeasca si ei liber pentru a sta cu cei mici.

Iata textul petitiei:

"Este ger ? Vine Papa ? Este vreo epidemie sau cine stie ce alta calamitate ? Primaria / Inspectoratul scolar decide imediat sa inchida scolile, gradinitele si cresele, fie ca sunt de stat, fie particulare, iar tu te vezi pus in situatia de a gasi cat mai repede o solutie, caci un copil mic de 2-3-5-7 ani cu siguranta nu poate fi lasat singur acasa ! Sustine petitia pentru a primi zile libere de la stat, pentru unul din parinti, fie ca esti angajat in mediul privat, fie de stat atunci cand se ia o asemenea decizie!

P.S. Solutia pentru descongestionarea traficului nu este sa se inchida orasul/scolile, ci sa se gaseasca solutii viabile, reale si practice.

De ce este important?

Ar elimina bataia de cap cu care se confrunta parintii cand sunt anuntati cu 1-2 zile inainte ca scoala/gradinita se inchide. E foarte greu sa gasesti o solutie pe ultima suta de metri. Implicit aceasta decizie va contribui la siguranta copiilor si incurajarea parintilor sa petreaca mai mult timp cu copiii lor", scrie in petitie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli inchise Scoli si gradinite inchise

Articole recomandate

Citeste si despre