Nu mai schimba scutecul copilului fara sa-i ceri voie!

/ / Modificat: 2018-11-07
Nu mai schimba scutecul copilului fara sa-i ceri voie!

Poate vi se pare ciudat, dar un expert in sexualitate recomanda ca parintii sa ceara voie copilului pentru a-i schimba scutecul. Acesta sustine ca asa se creeaza o cultura a consimtamantului.

Deanne Carson a facut aceasta sugestie la ABC News, in timpul unei emisiuni in care se dicuta despre consimtamantul copiilor la o varsta frageda, iar multi spectatori si-au exprimat inca de atunci nelamurirea cu privire la aceasta idee cel putin ciudata. Potrivit lui Carson, care se descrie ca un orator, autor si educator sexual pe Twitter, o cultura a consimtamantului ar trebui sa inceapa inca de la nasterea copiilor.

Cum este posibil acest lucru

Ea le-a sugerat parintilor sa le adreseze sugarilor intrebari precum: "Iti voi schimba scutecul acum, este in regula?" Evident ca bebelusul nu-ti va raspunde: "Da mama. Vreau. Abia astept sa scap de scutecul ud." Dar ea crede ca ar trebui sa lasi spatiu si sa astepti limbajul corpului si contactul vizual. Atunci ii faci pe copii sa isi dea seama ca raspunsul lor conteaza. Carson este de parere ca parintii trebuie sa introduca aceste idei in viata copilului de la o varsta frageda.

Subiectul a starnit multe controverse, iar reactiile au aparul imediat. Si multa lume a criticat-o pe Deanne Carson pentru sugestiile sale.

Val de critici pentru Deanne Carson

O persoana a scris pe Twitter ca in momentul in care un copil are scutecul murdar, este normal ca parintii sa-l schimbe pentru ca intra in sarcina lor, nu pentru ca cel mic le-a acordat permisiunea.

O alta persoana a facut referire la situatia in care parintii ar putea ajunge cu bebelusul la doctor, din cauza ca acesta nu le-a permis sa-i schimbe scutecul zile intregi. Si a spus ca i se pare o idee nebuneasca si perfecta pentru persoanele lenese.

Vazand ca a starnit acest val de controverse, Carson a raspuns celor care au criticat-o. Ea si-a aratat nemultumirea pentru ca unii oameni au ajuns sa o ridiculizeze, cand ar trebui sa inteleaga ideea de a le oferi copiilor autonomie corporala.

Expertul in sexualitate nu s-a multumit doar cu acest raspuns si a distribuit statistici cu privire la asaltul sexual al copiilor si a spus ca munca pe care o face cu parintii, profesorii si copiii este cea mai buna practica internationala cand vine vorba de prevenirea abuzurilor.

In incheiere, Carson i-a avertizat pe cei care au atacat-o ca actiunile lor sunt daunatoare supravietuitorilor agresiunilor sexuale, deoarece le neaga vocea acestor supravietuitori curajosi. Chiar si asa, oamenii au continuat sa rada de ideea de a-i cere unui copil permisiunea pentru a-i schimba scutecul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Schimbat scutece bebelus Bebelus Relatie parinte bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre