Ministrul Educatiei: "Anul scolar NU va fi INGHETAT"

/ / Modificat: 2020-03-17
Ministrul Educatiei:

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut noi precizari cu privire la suspendarea cursurilor. Desi circula informatia ca anul scolar va fi inghetat in contextul pandemiei de coronavirus, ministrul a afirmat ca nu ia in calcul aceasta varianta.

"NU se pune problema inghetarii anului. Nu se ia in calcul asa ceva. Indemn parintii, cadrele didactice si elevii sa se informeze doar din surse oficiale. Cursurile vor ramane suspendate pana cand situatia se va imbunatati, iar sanatatea copiilor nu va fi pusa in pericol," a precizat Monica Anisie intr-o interventie telefonica, pentru Digi24.

Ce se va intampla daca scolile vor ramane inchise dupa Paste

Ministrul a spus si ce masuri se vor lua, in cazul in care starea de urgenta fa vi prelungita dupa primele 30 de zile, iar scolile vor ramane inchise.

"Ministerul lucreaza la o serie de masuri clare si eficiente, care sa-i ajute pe elevi si studenti. Inteleg ingrijorarea celor care trebuie sa dea examene, dar vom lua cele mai bune masuri pentru a le oferi posibilitatea sa incheie cu bine anul scolar sau universitar. Deocamdata trebuie sa continue invatarea de-acasa," a mai afirmat Monica Anisie.

Scolile din Romania s-au inchis pe data de 11 martie. Ministrul a anuntat ca reluarea cursurulor va avea loc dupa Paste, daca situatia o va permite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministerul educatiei Monica anisie Anul scolar

Articole recomandate

Citeste si despre