Fiecare elev poate primi cate 250 de lei pentru manuale, rechizite si echipament sportiv

/ / Modificat: 2019-08-01
Fiecare elev poate primi cate 250 de lei pentru manuale, rechizite si echipament sportiv

Din aceasta toamna, elevii ar putea primi vouchere sociale in valoare totala de 250 de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei.

De acestea pot beneficia elevii din invatamantul general obligatoriu, primar, gimnazial, liceal si profesional de stat, care NU au absente.

Se vor acorda tichete educationale de tip tichet social in valoare de 250 lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei ), fiecarui beneficiar pentru achizitionarea de echipament sportiv, carte scolara (manuale scolare, auxiliare didactice, literatura obligatorie prevazuta in bibliografia programelor scolare, atlase, dictionare) si rechizite, in anul scolar 2019-2020. Tichetele educationale de tip tichet social sunt acordate beneficiarilor prin unitatile de invatamant de stat pe care le frecventeaza acestia, iar responsabilitatea achizitionarii produselor necesare elevului revine parintelui/tutorelui legal, conform sursei citate.

Programul de sustinere a educatiei «Merg la scoala»

Programul se numeste "Programul de sustinere a educatiei «Merg la scoala». In anul scolar 2018-2019, conform INS, erau 2.373.894 de elevi in ciclurile primar, gimnazial, liceal si profesional. Dintre ei, 770.497 proveneau din mediul rural. Bugetul programului s-ar ridica la 593.473.500 lei.

Banii vor fi primiti doar daca parintii depun o cerere/ declaratie pe propria raspundere la scoala la care este inscris elevul, pana pe 15 octombrie, in conditiile in care scoala incepe anul acesta pe 9 septembrie.

Tichetele vor fi emise in octombrie-noiembrie 2019 si expira pe 12 iunie 2020.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Voucher copii

Articole recomandate

Citeste si despre