Doua scoli din Germania inchise din cauza COVID, la cateva zile de la deschiderea anului scolar

/ / Modificat: 2020-08-10
Doua scoli din Germania inchise din cauza COVID, la cateva zile de la deschiderea anului scolar

Doua scoli din Germania au fost inchise din cauza unor cazuri de imbolnavire cu COVID-19, la doar cateva zile de la deschiderea noului an scolar, au anuntat vineri autoritatile locale, relateaza AFP si Deutsche Welle citate de Agerpres.

Este vorba despre o scoala din localitatea balneara Graal-Müritz, unde o suta de copii ai scolii primare si corpul didactic au fost trimisi acasa pentru doua saptamani de carantina dupa ce un elev a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Si in Mecklenburg - Pomerania Occidentala, prima regiune a Germaniei unde s-a reluat luni anul scolar, liceul Goethe din Ludwigslust va fi inchis pana miercuri inclusiv dupa ce o invatatoare a fost de asemenea testata pozitiv. Desi profesoara nu a sustinut cursuri, cei 55 de elevi ai sai vor fi testati pentru coronavirus intrucat au participat la intalniri pre-scolare. Circa 800 de elevi sunt inscrisi in acest liceu.

Anul scolar s-a reluat intre timp si in orasul-stat Hamburg, iar incepand de saptamana viitoare se vor redeschide scolile in landurile Schleswig-Holstein, Brandeburg, orasul-stat Berlin si Renania de Nord-Westfalia, acesta din urma fiind landul cel mai populat si de asemenea unul dintre cele mai afectate de pandemie.

Autoritatile din Germania au hotarat ca in luna iulie, cursurile sa inceapa in mod normal in scoli, dupa mai multe luni de cursuri partiale sau la distanta desfasurate in perioada restrictiilor antiepidemice.

Din pacate insa, autoritatile se gandesc acum la noi strategii, deoarece numarul noilor cazuri de COVID-19 a inceput din nou sa creasca in Germania, acestea depasind 1.000 pe zi in fiecare din ultimele doua zile, cifre comparabile cu cele din luna mai. Au fost instituite o serie de reguli in scoli pentru a evita pe cat posibil transmiterea virusului.

Salile de clasa sunt aerisite periodic si elevii trebuie sa respecte gesturile bariera. Purtarea mastii nu este obligatorie in clasa, fiind in schimb ceruta pe coridoare sau in salile interioare comune.

Sursa: hotnews.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre