Copiii care nu merg la cresa devin rasfatati


Din lipsa de crese, micutii sunt crescuti de bunici sau de bone. Ministerul Educatiei intentioneaza sa-i inscrie pe toti la gradinita.

Copiii din Romania care au mai putin de 3 ani nu pot fi inscrisi la gradinite. Ei ar putea fi dusi la crese - unde sa fie ingrijiti de infirmiere, asistente, educatoare si psiholog - daca ar exista suficiente unitati de acest fel in tara noastra. In prezent, la nivelul tarii sunt doar 287 de crese cu aproximativ 11.000 de copii.

Din aceasta cauza, cei mici stau acasa cu mamele, pana la 2 ani, cand se termina concediul maternal, sau sunt dati pe mana bonelor si a bunicilor. Copiii nu invata sa se joace sau sa comunice cu alte persoane de varsta lor, unii nici nu se deprind sa manance singuri, ci mai degraba devin rasfatati, vorbesc peltic, pentru ca asa aud cuvintele de la cei din jur.Specialistii spun ca micutii au un adevarat soc atunci cand ajung pentru prima data la scoala sau la gradinita.

Sursa: Evz.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul