Au scapat de rapire datorita unui singur sfat primit de la mama

/ / Modificat: 2018-11-04
Au scapat de rapire datorita unui singur sfat primit de la mama

Ca parinte, vezi situatii care iti pun in primejdie copilul la tot pasul si este imposibil sa nu iti fi facut griji niciodata de ce s-ar putea intampla daca micutul tau ar fi rapit. Amenintarile ii pandesc pretutindeni, indiferent de varsta, de aceea este important sa ii inveti cum se pot proteja impotriva necunoscutilor, sau impotriva persoanelor care li se par cel putin dubioase, pentru ca adevarul este ca nu vei putea fi intotdeauna alaturi de ei sa ii protejezi chiar tu.

Conceptul salvator

Jodie Norton, o mamica cu patru copii, toti cu varste mai mici de 10 ani, povesteste pe blogul ei, Time Well Spent, cum intr-o dimineata nu s-a simtit bine si a trebuit sa mearga la spital pentru a investiga cauza durerilor sale, insotita de copii. Pentru ca doi dintre ei trebuiau sa ajunga la scoala, i-a lasat pe banca in fata spitalului sa astepte sosirea unui vecin care a promis ca ii poate conduce la scoala in locul ei, in timp ce ea a intrat la Camera de Garda impreuna cu mezinii.

Abia dupa ce baietii s-au intors de la scoala, dupa amiaza, Jodie a aflat ca de fapt nu asteptasera pe banca 5 minute asa cum isi imaginase ea, ci 40 de minute pentru ca vecinul a ajuns mai tarziu sa ii duca la scoala. Cei mici i-au povestit ca asteptand pe banca, au fost abordati de o femeie si doi barbati care le-au cerut ajutorul, rugandu-i sa mearga la baie si sa il convinga pe prietenul femeii sa iasa de acolo pentru ca se ascundea, temandu-se de medic. 

Desi fiul cel mare al lui Jodie a raspuns la aceasta rugaminte politicos, spunandu-le strainilor ‘’nu, multumesc’’, ei au continuat sa insiste ca baietii sa mearga si sa ii ajute, insa ei au ramas neclintiti si fermi. La scurt timp a sosit vecinul si baietii s-au urcat in masina pentru a merge la scoala, dar nu inainte de a ii vedea pe cei trei, insotiti de o a patra persoana, iesind in graba pe usa spitalului si demarand in tromba in masina lor.

Baiatul i-a marturisit mamei sale ca stia ca aceste persoane erau dubioase pentru ca si-a amintit sfatul pe care Jodie i l-a dat de cand era foarte mic, acela ca spunea ca un adult nu are de ce sa ceara ajutorul unui copil.

Jodie isi concluzioneaza relatarea, susutinand ca experienta a facut-o sa fie recunoscatoare pentru nenumaratele ocazii cand le-a repetat fiilor ei ca adultii vor solicita ajutorul unui alt adult si nu al unui copil, daca se afla la ananghie si ca nu trebuie sa se lase induplecati in fata nimanui, in special daca lor li se pare ca persoana este suspecta.

Jodie Norton isi doreste ca toti parintii sa isi invete copiii ca orice persoana suspecta, care ii face sa se simta nesigur, strain sau nu, trebuie evitata politicos, dar ferm. In final, invatamintele ei s-ar putea sa ii fi ajutat pe copii sa se salveze dintr-o situatie primejdioasa, de aceea este important ca si tu sa iti inveti copilul ca pentru a fi protejat chiar si atunci cand nu te afli langa el, trebuie sa stie cum sa spuna nu si sa poata identifica circumstante cu potential periculos pentru bunastarea sa si a familiei sale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maama Copil Copil salvat Rapire

Articole recomandate

Citeste si despre