VOUCHERE pentru aparate dentare, pentru copiii din Bucuresti

/ / Modificat: 2019-05-30
VOUCHERE pentru aparate dentare, pentru copiii din Bucuresti

Primaria Capitalei vrea sa implementeze un nou proiect de acordare a voucherelor pentru aparate dentare destinate copiilor cu varste intre 7 si 16 ani, dupa cel de anul trecut.

Proiectul, al carui buget este de aproape 2,3 milioane de lei, ar putea fi aprobat in sedinta CGMB de joi.

"Se aproba acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de 1.100 de lei elevilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti sau cu viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inaintea depunerii cererii de aplicare in proiectul pentru montarea de aparate ortodontice mobile", se arata in proiectul de hotarare care va fi dezbatut in sedinta de joi, potrivit Mediafax.

Aparate dentare de 2,3 milioane de lei

Bugetul proiectului denumit "SMILE – Mobile" este de aproape de 2,3 milioane de lei si se va derula prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Primaria Capitalei a mai implementat un astfel de proiect si anul trecut, denumit "Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti", iar acum, prin noul proiect, intaietate vor avea elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar nu au apucat sa beneficieze de un voucher.

"Sanatatea oro-dentala este considerata astazi, pe buna dreptate, un indicator al starii de sanatate generale, avand in vedere ca bolile cavitatii orale au consecinte negative asupra starii de sanatate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale sau reumatismale", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vouchere Vouchere copii

Articole recomandate

Citeste si despre