Video.Moment emotionant. Un copil revine la scoala dupa 3 ani de lupta cu cancerul, in ovatiile colegilor

/ / Modificat: 2020-01-13
Video.Moment emotionant. Un copil revine la scoala dupa 3 ani de lupta cu cancerul, in ovatiile colegilor

Moment emotionant pentru un baietel in varsta de 6 ani. John Oliver Zippay din Ohio a primit diagnosticul crunt de leucemie limfoblastica acuta in 2016, relateaza CNN.

Micutul a luptat cu boala si pe data de 27 decembrie 2019 John a facut ultima sedinta de chimioterapie, iar dupa sarbatori a revenit la scoala din Newbury, Ohio. Revederea cu colegii sai a fost deosebita si plina de emotie. Acestia l-au  intampinat cu ovatii, iar momentul a fost filmat si a devenit viral pe retelele de socializare.

Trei ani de lupta

Drama lui John a inceput in 2016, in jurul zilei de Halloween, cand a cazut si s-a lovit la cap de marginea patului. Dupa consultul medical si multe alte analize de sange, medicul i-a sunat pe parintii micutului in miez de noapte, spunandu-le s-l duca la camera de garda.

"A fost un soc puternic, atunci s-a pronuntat pentru prima oara cuvantul cancer. Am incremenit in momentul acela," a explicat tatal baiatului, potivit CNN.

Urmatorii trei ani au insemnat pentru John si un lung sir de internari in spitale, de sedinte de chimioterapie si alte proceduri medicale. Efectele secundare ale tratamentului au fost, insa, foarte dure, iar John nu a mai putut  sa faca anumite activitati specifice varstei lui si cu atat mai putin sa mearga la scoala.

"Clasa a fost atat de fericita ca l-a vazut intorcandu-se!," a declarat Patrick Gannon, directorul scolii catolice St. Helen, care a adaugat ca baiatul nu a ramas in urma cu materia. 

"Ne consideram atat de norocosi si atat de binecuvantati! Am avut parte de atat de mult sprijin din partea familiei, prietenilor, membrilor comunitatii, ai scolii si personalului spitalului," a mai spus tatal baiatului. 

Taguri Cancer Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre