Un bebelus lasat de parinti pe balcon a murit inghetat

/ / Modificat: 2020-01-08
Un bebelus lasat de parinti pe balcon a murit inghetat

Un bebelus de 7 luni a fost scos pe balcon de parintii lui pentru a "dormi in aer curat" si a murit inghetat.

Micutul a fost expus la temperaturi de -7 grade Celsius timp de cinci ore, in estul extrem al regiunii Khabarovsk, potrivit BBC NEWS. 

In urma acestui caz, Ministerul Sanatatii din regiune a facut un apel prin care le-a cerut oamenilor sa nu lase copiii mici afara, nesupravegheati. 

"Copiii pot deveni foarte repede victime ale temperaturilor scazute," au scris reprezentantii institutiei intr-o postare pe Instagram.

Bebelusul a murit din cauza hipotermiei

Potrivit presei, micutii din Khabarovsk devin tot mai des victime ale "ignorantei si neglijentei parintilor" care cred ca expunerea la temperaturi scazute le intareste organismul.

Presa rusa, care citeaza surse apropiate anchetei, sustine ca baietelul a murit de hipotermie. Hipotermia apare atunci cand temperatura normala a corpului scade din cauza expunerii la frig si se poate instala chiar si la temperaturi medii daca expunerea este prelungita.

In tarile cu clima rece exista un obicei larg raspandit al parintilor de a lasa copiii mici sa doarma in aer liber, potrivit teoriei ca expunerea la aer curat, chiar si pe timpul iernii, ajuta la prevenirea tusei si a racelilor.

Parintii din tarile nordice, cum ar fi Finlanda si Norvegia, cred, de asemenea, ca cei mici dorm mai bine si mai mult in aer liber.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Rusia

Articole recomandate

Citeste si despre