Un bebelus a plecat din spital cu rani la mana din cauza branulei. "Femeia de serviciu i-a scos branula"

/ / Modificat: 2020-02-21
Un bebelus a plecat din spital cu rani la mana din cauza branulei.

Caz revoltator intr-un spital, dupa ce mama unui bebelus in varsta de doar 5 luni a aratat imagini cu ranile pe care copilul ei le-a suferit in timp ce era internata in spital.

S-a intamplat la Spitalul Municipal Vulcan, din judetul Hunedoara, pe sectia de Pediatrie, scrie gddhd.ro.

Mama fetitei a povestit ca micuta a fost internata pentru ca era racita, iar pentru tratament a fost nevoie sa-i fie montata o branula, operatie care nu a reusit din prima incercare. Apoi, dispozitivul a fost fixat cu un leucoplast. Femeia a mai dezvaluit ca persoana care i-a scos ultima branula bebelusului a fost femeia de serviciu.

"S-a chinuit aproape o oara sa-i puna branula"

"Am ajuns cu bebelusul la spitalul din Vulcan pe 13 februarie. Copilul tusea acasa de ceva timp si pentru ca nu i-a trecut tusea, am zis ca este cazul sa apelez la un doctor specialist.

Fetita a fost internata in spital, cu diagnosticul rosu in gat, pentru mai multe investigatii si sa fie sub tratament si sub observatie medicala. (...) Doamna asistenta a incercat sa ii puna branula, s-a chinuit aproape o ora. Eu inteleg, nu acuz. Bebelusii nu au vene, se vad foarte greu. Pana la urma, a reusit si i-a pus o branula la piciorus. Dar, pana seara, piciorusul s-a umflat butuc. A trebuit scoasa branula din nou," a povestit mama bebelusului, potrivit Libertatea

Dar chinurile nu s-au terminat aici pentru micuat de 5 luni. A avut nevoie de o alta branula.

hunedoara

"Din nou, s-a chinuit asistenta sa ii puna branula, dar fara succes. Deci, în noaptea de joi spre vineri, fetita a stat fara branula. Dimineata, la fel. Dupa o ora, doamna asistenta a reusit sa ii puna o branula in manuta. Asa a fost lasata branula, timp de o saptamana. A fost pusa cu leucoplast, iar peste leucoplast i-a fost pus un bandaj," a mai explicat mama fetitei.

Femeia de serviciu a scos branula

Cand a sosit momentul externarii, cea care i-a scos branula micutei a fost femeia de serviciu, nu vreo asistenta. Atunci mama a observat rana de la mana fetitei sale.

"La final, mi-e si rusine sa va spun, femeia de serviciu a fost cea care a venit si i-a scos branula fetitei din manuta. Nici macar asistenta. Cand i-a fost scoasa branula, am observat ranile. Doamna asistenta nu a vrut sa vina sa vada fetita, a spus ca este normal si ca fetita mea este alergică la leucoplast si ca eu trebuia sa stiu," a mai spus mama bebelusului.

Ce spun reprezentantii spitalului

Directorul spitalului din Vulcan, medicul Catalin Popa, a anuntat inceperea unei cercetari preliminare pentru a vedea modul in care personalul medical si-a indeplinit atributiile. Astfel, tot personalul de pe secția Pediatrie, cel care a intrat în contact cu bebelusul, va trebui sa dea explicatii, a informat gddhd.ro.

Sursa: gddhd.ro

          libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre