Statul va plati uniformele elevilor. Cati bani vor primi

/ / Modificat: 2020-08-12
Statul va plati uniformele elevilor. Cati bani vor primi

Statul va plati uniformele elevilor potrivit unei propuneri legislative adoptate de Senat. Astfel, se va acorda fiecarui elev din invatamantul general obligatoriu de stat 350 de lei anual pentru uniforma stabilita de scolile unde invata.

In Legea 35/2007 se prevede ca unitatile de invatamant isi pot stabili pentru elevii lor cel putin un semn distinctiv - ecuson, uniforma, esarfa sau alte asemenea.

Propunerea a fost initiata de senatorul PMP Catalin Iliescu, amendata de Comisia de invatamant si adoptata de plenul Senatului, se prevede ca modelul uniformei scolare pentru elevii unei unitati de invatamant din invatamantul general obligatoriu de stat poate fi stabilit de consiliile profesorale, cu acordul Consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor.

Camera Deputatilor, for decizional

“Pentru acoperirea costurilor uniformelor scolare se acorda o suma de 350 lei pe an pentru fiecare elev, suma care se atribuie in cote egale in fiecare semestru, fondurile necesare pentru aplicarea legii asigurandu-se prin Ministerul Educatiei si Cercetarii”, prevede propunerea legislativa.

Sedinta plenului Senatului de marti s-a desfasurat cu o prezenta restransa in sala, majoritatea senatorilor lucrand de la distanta.

Propunerea legislativa pentru modificarea articolului 5 din Legea 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Statul roman

Articole recomandate

Citeste si despre