Salmonella la copii cauzata de broastele testoase

/ / Modificat: 2008-01-25
Salmonella la copii cauzata de broastele testoase





 

Broscutele testoase ca animale de companie sunt responsabile de 103 cazuri de infectii cu Salmonella, in ultima jumatate a anului trecut, relateaza HealthDay News.

 




Surse oficiale declara ca numarul infectiilor cu Salmonella este mult mai mare. De exemplu, desi inca din 1975 comercializarea broscutelor testoase ca animale de companie, a fost interzisa in SUA, numarul persoanelor care au achizitionat aceste reptile pentru copii, este in continua crestere.

Nu au fost inregistrate decese, dar infectia cu Salmonella a dus la internarea in spital a multor copii. Cele 103 cazuri inregistrate, reprezinta doar o mica parte din numarul total de infectii cu Salmonella, cauzate de broastele testoase ca animale de companie.

Doi dintre cei 103 copiii, sunt 2 fetite de 13 si 15 ani care s-au imbolnavit dupa ce au innotat in piscina in care a fost lasata si broasca testoasa, a uneia dintre fetite.

Pericolul este foarte mare, avand in vedere ca 90% dintre broastele testoase sunt purtatoare de Salmonella, o infectie foarte grava, in special pentru copii mici.

Infectia se raspandeste prin contact cu animalul; contactul nu trebuie neaparat sa fie direct. De exemplu, este suficient ca in cada in care i se face baie copilului sa fi fost aruncate deseurile rezultate de la animal.

Copiii mici nu trebuie sa intre in contact cu broastele testoase, nici macar cu mediile (casa) in care traiesc acestea, bacteria Salmonella poate rezista pe suprafete pana la cateva saptamani.

Simptome gastrointestinale precum voma si diaree, cauzate de Salmonella, apar in general la un interval de 12 pana la 36 de ore de la contact si pot dura intre 2 si 7 zile.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

25 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre