Povestea baiatului de 13 ani care vinde usturoi pe strada, la Pitesti, pentru a face rost de bani pentru manca

/ / Modificat: 2020-12-03
Povestea baiatului de 13 ani care vinde usturoi pe strada, la Pitesti, pentru a face rost de bani pentru manca

Povestea lui a impresionat profund, dupa ce un suflet bun a publicat cateva imagini cu acest pusti de 13 ani, care vindea usturoi pe strada, in frig, la Pitesti, pentru a face rost de bani pentru mancare!

"El este Ionut, este pe clasa a 6-a si face ore online, dupa ce termina orele vinde usturoi ca sa isi ia ceva de mancare. Cand l-am vazut stand in frig mi s-a rupt sufletul... si i-am oferit o mana de ajutor, pentru ca orice lucru mic valoreaza mult atunci cand nu ai nimic. Daca vreti sa-l ajutati si voi, cu orice, il gasiti in fata la Rodali (Zona la bere). Multumesc frumos”, este postarea facuta de un internaut, alaturi de o fotografie a copilului.

Copilul a fost dus intr-un centru al DGASPC Arges

Postarea a ajuns si in atentia celor de la echipa mobila din cadrul Serviciului de interventie in situatii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migratie, Repatrieri si Telefonul Copilului s-au deplasat la locul indicat si l-au gasit pe baiat.

"Urmare a prezentarii acestei situatii, D.G.A.S.P.C. Arges s-a autosesizat si a fost demarata procedura de evaluare initiala, in conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificarile si completarile ulterioare privind protectia si promovarea drepturilor copilului. (...) Minorul a fost identificat, preluat si este in siguranta in cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Arges. Urmeaza a fi evaluata situatia minorului si vor fi indentificate cele mai bune solutii in vederea respectarii interesului superior al copilului”, informeaza DASPC Arges, intr-un comunicat dat publicitatii miercuri, potrivit news.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poveste de viata

Articole recomandate

Citeste si despre