Povestea a doi frati fugiti de acasa pentru ca erau batuti si pusi la munca. Tatal vitreg neaga totul: "Au ras de bunatatea mea"

/ / Modificat: 2023-07-20
Povestea a doi frati fugiti de acasa pentru ca erau batuti si pusi la munca. Tatal vitreg neaga totul:

O poveste tragica a doi frati din Arges a iesit la iveala dupa ce copiii au fugit de acasa. Cei doi au fost cautati ore in sir, iar in cele din urma au fost gasiti. Acestia au spus autoritatilor ca au plecat de acasa deoarece nu mai puteau indura traiul greu la care erau supusi.

Copiii au fost gasiti la 15 kilometri departare de casa, dupa ce au fost dati disparuti. Acestia au povestit autoritatilor ca erau batuti frecvent si pusi la munci grele, acesta fiind motivul pentru care au ales sa fuga de acasa.  

Tatal vireg si mama copiilor neaga acuzatiile si sustin ca nu stiu de ce ar fi vrut cei doi copii sa plece de acasa.

"Nu ii bateam. Daca ii bateam, nu cred ca se intampla sa fuga. Au cam facut ce au vrut si au ras de bunatatea mea, au profitat de bunatatea mea", a spus tatal vitreg.

Cu toate acestea, copiii au mari probleme de comunicare, semn ca parintii nu s-au interesat de educatia lor. In plus, sunt tinuti in conditii precare, greu de imaginat.

Mai mult decat atat, unul dintre frati se afla deja in atentia DGASPC, de cativa ani. In plus, in urma cu doi ani s-a incercat socaterea minorului din familie, insa instanta s-a opus.

Mama copiilor a fost dusa la audieri. O ancheta este in desfasurare in acest moment pentru a afla ce se intampla in familie.

Intre timp, cei doi copii au fost dusi la un centru unde sunt evaluati. Pana la solutionarea anchetei, cei doi vor ramane in grija statului.

"Pentru cei doi copii a fost dispusa masura plasamentului in regim de urgenta. In prezent, beneficiaza de servicii de consiliere, iar starea lor este una buna", a spus Andreea Teodorescu, psiholog Protectia Copilului, potrivit antena3.ro.

Pe langa ancheta, autoritatile urmeaza sa faca o evaluare a conditiilor de trai, cat si a situatiei in care acestia au fost crescuti de catre parinti. Dupa solutionarea anchetei, urmeaza sa se ia o decizie definitiva in ceea ce ii priveste pe cei doi frati. 

FOTO: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti copii Copii maltratati Stiri violente copii

Articole recomandate

Citeste si despre