Mozartmobilul ii aduce pe copiii austrieci mai aproape de muzica

/ / Modificat: 2006-08-25
Mozartmobilul ii aduce pe copiii austrieci mai aproape de muzica





  

Parintii austrieci care doresc pentru copii lor o cariera muzicala ii pot lasa pe micuti la o plimbare cu Mozartmobilul, un autobuz cu doua etaje unde in dreptul fiecarui loc se afla câte un instrument muzical iar micutii posibil viitori muzicieni se pot juca cu ele dupa pofta inimii, informeaza Associated Press receptionata joi de Rompres.

Proprietarul acestui autobuz este un german, Gerd Albrecht, care si-a propus sa le ofere copiilor sansa de a se apropia de muzica si de a lua contact de la o vârsta frageda si intr-un mod cât mai placut cu o gama variata de instrumente muzicale, pornind de la tuba si pâna la picoline.

Tot Gerd Albrecht se afla la originea inaugurarii Muzeului Sunetului din Hamburg in 1989, initiativa care s-a bucurat de un foarte mare succes si a dus la deschiderea unui al doilea astfel de muzeul al Berlin in 2002, când a fost lansat pentru prima data si autobuzul dotat cu instrumente muzicale.



Anul Mozart - 2006, in care se celebreaza implinirea a 250 de ani de la nasterea in 1756 a celebrului compozitor austriac, i-a oferit lui Gerd Albrecht oportunitatea perfecta de a transforma autobuzul sau muzical intr-un Mozartmobil si de-al aduce la Viena.

Turul vienez al autobuzului din luna august cuprinde locuri de joaca si parcuri des frecventate de parinti si copii care se pot urca gratuit la bordul Mozartmobilului si pot incerca diferitele instrumente muzicale aflate in el. incepând cu luna septembrie si pâna in decembrie, acest autobuz va face un tur al scolilor si gradinitelor pentru a familiariza cât mai multi copii cu universul magic al muzicii.

La bordul autobuzului copiii sunt preluati de niste stewarzi, instrumentisti sau profesori de muzica, care raspund intrebarilor micutilor despre instrumentele muzicale si le arata cum se poate cânta la ele.

Singurele batai de cap sunt rezervate ca de obicei parintilor pentru ca fiecare micut care a urcat in Mozartmobil nu mai coboara decât dupa ce i se promite ca i se va cumpara instrumentul muzical preferat.ROMPRES

Rompres

25 august 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre