Mama unui bebelus infectat cu COVID-19 in maternitatea din Timisoara: "Am trait un film de groaza"

/ / Modificat: 2020-04-07
Mama unui bebelus infectat cu COVID-19 in maternitatea din Timisoara:

La maternitatea din Timisoara 10 nou-nascuti au fost infectati cu coronavirus, cel mai probabil de la cadrele medicale. 9 dintre acestia au fost externati.

Mama unui dintre bebelusi a povestit drama prin care a trecut in Maternitatea Odobescu.

"Am aflat ca rezultatul bebelusului meu este pozitiv, dar bineinteles nu de la cei de la DSP. Am aflat din alte surse rezultatul," a spus femeia intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Pana in clipa de fata nu am fost sunata de cei de la DSP pentru rezultat. Am fost externata joi (2 martie) si am aflat rezultatul luni, copilul nu are niciun simptom. Ne luam temperatura, nu avem niciun simptom dar e deranjant pentru ca cei de la DSP nu ne anunta si trebuie sa aflam noi din alte surse.

(...)Sambata m-am internat. Pana luni nu a purtat nimeni nicio masca, abia miercuri ne-au oferit si noua masti. Miercuri am fost testate si noi...si bebelusii," a povestit mamica.

Aceasta a vorbot si despre hrana pe care a primit-o in maternitate.

"Sa ti se ofere la pranz un iaurt, iar la cina un corn cu unt si un ou fiert sau posibilitatea de a alege un corn cu o felie de parizer. O mamica are nevoie de hrana pentru a face laptic pentru bebelusul ei. Joi s-a inceput curatenia in maternitate, ni s-au dat bebelusii in salon. Erau mamici care nu aveau lapte, bebelusii aceia nu au primit mancare timp de cinci ore.

S-au dus mamicile la asistente sa ceara lapte praf si biberoane pentru a-i hrani si nu li s-a oferit. In cele din urma au fost luati bebelusii si au fost hraniti, dar am trait doua zile un film de groaza," a spus tanara mamica.

Ministrul Sanatatii: Familiile nou-nascutilor vor fi testate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca familiile a noua nou-nascuti sunt izolate la domiciliu si vor fi testate.

"Mamele sunt testate si au test negativ, bebelusii sunt cei care sunt testati si au un test pozitiv, avand in vedere si relatiile pe care le-au avut cu personalul medical de la Sectia nou-nascuti, reevaluam tot ce inseamna testare la bebelusi, iar in functie de rezultat, vom continua actiunea in consecinta. Noua dintre mame sunt la domiciliu cu nou-nascuti asimptomatici in acest moment, dar noi reluam tot ce inseamna evaluari, inclusiv testari la nou-nascuti. In cadrul anchetei, toata familia este in izolare la domiciliu si toata familia va fi testata," a declarata ministrul Sanatatii.

Sursa: Antena3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timisoara Maternitate Mama

Articole recomandate

Citeste si despre