Fiica ei nu poarta scutece. Are 2 saptamani si spune ca ii "comunica" atunci cand vrea la toaleta

/ / Modificat: 2019-08-08
Fiica ei nu poarta scutece. Are 2 saptamani si spune ca ii

O tanara mama de origine australiana, Cindy Lever, sustine ca a invatat-o pe fiica sa nou-nascuta cum sa comunice cand are nevoie sa mearga la toaleta.

Povestea ei a aparut pe site-ul parentherald.com, iar multi dintre cititori au fost sceptici cu privire la teoria acestei mame. Dar ea insista ca acest lucru este absolut posibil.

Cindy spune ca inainte sa isi puna in aplicare planul legat de fiica lor, Chleo, de numai doua saptamani, a discutat mai intai cu sotul.

Ce presupune metoda

Aceasta metoda numita "comunicarea prin eliminare" presupune eliminarea scutecului de unica folosinta si folosirea unei strategii de comunicare cu bebelusul.

Ca majoritatea oamenilor, tatal lui Chloe a fost initial circumspect. Cu toate acestea, vazand rezultatele pe care Cindy le-a obtinut prin tinerea copilului deasupra chiuvetei si spunandu-i sa faca pipi, sotul a decis sa se alature acestei provocari.

Totul se bazeaza pe comunicare si obiceiuri

Desi pare incredibil de crezut, Cindy afirma ca fiica ei a invatat sa-si vocalizeze nevoia de a merge la toaleta in doar doua saptamani. Combinatia dintre bunul simt, instinct, timp si atentia la expresiile bebelusului garanteaza atingerea obiectivului.

Mamica marturiseste ca, de mai multe ori, a interpretat gresit expresiile fiicei sale, iar acest lucru a provocat incidente. Dar, adevarul este ca intregul proces trebuie sa se bazeze pe o comunicare adecvata - mama si fiica - si pe bunele obiceiuri.

Majoritatea bebelusilor isi pot verbaliza nevoile

Este adevarat ca metoda prezentata de aceasta mama a fost pusa la indoiala, pentru ca se aseamana cu modul in care inveti un catelus sa-si exprime nevoile, dar, totusi, are o anumita logica. Pentru ca, spune Cindy, daca o mama este capabila sa detecteze cand bebelusului ii este foame sau somn, o poate face si atunci cand el trebuie sa faca pipi.

Nu este nicio indoiala ca majoritatea bebelusilor isi pot verbaliza nevoile si este absolut adevarat si important pentru fiecare mama.

5 motive importante pentru care bebelusul tau ar trebui sa invete sa mearga la toaleta la o varsta frageda

toaleta

Dincolo de a considera corecta teoria lui Cindy, este esential sa stii cat de important este sa-ti inveti copilul ca mearga la toaleta de la o varsta frageda. Acest lucru, pentru a ajuta la cresterea sigurantei si a interactiunii sanatoase cu cei din jur.

Este foarte adevarat, insa, ca nu exista un tipar si copiii nu invata toti la aceeasi varsta, dar cu multa rabdare, atentie si o tehnica de invatare adecvata, poti reduce aceasta perioada.

Iata cele 5 motive pentru care cel mic ar trebui sa invete sa mearga la toaleta la o varsta frageda:

1. Favorizeaza siguranta

S-a dovedit ca micutii care invata sa mearga la toaleta mai devreme, au un grad mai mare de siguranta decat cei care intarzie acest proces.

2. Ajuta stima de sine

Poate parea curios, dar respectul de sine al bebelusului tau poate fi favorizat dupa ce a ajuns la aceasta realizare mica, dar semnificativa.

3. Previne infectiile urinare

Este important sa stii ca, cu cat copilul renunta mai repede la scutec, cu atat este mai putin probabil sa faca infectii urinare.

4. Socializeaza usor

Avand incredere in el si o stima de sine ridicata, copilul tau poate interactiona sanatos si usor cu alti micuti.

5. Evita incontinenta atunci cand creste

Trebuie sa stii ca cel mai greu lucru este sa-l inveti pe cel mic cum sa-si controleze sfincterul (structura musculara care inconjoara un orificiu sau un canal natural, permitand deschiderea si inchiderea lui) pentru a impiedica aparitia incontinentei si, prin urmare, respingerea sociala sau nesiguranta personala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Renuntare scutec Scutece pampers

Articole recomandate

Citeste si despre