Atentie, parinti! O jucarie periculoasa a fost retrasa de pe piata dupa ce 12 copii au fost raniti

/ / Modificat: 2023-06-26
Atentie, parinti! O jucarie periculoasa a fost retrasa de pe piata dupa ce 12 copii au fost raniti

Informatii foarte importante pentru parinti! 7,5 milioane de jucarii au fost retrase de pe piata din cauza riscului de ranire a copiilor. Deja au fost semnalate primele situatii de acest fel.

Este vorba despre o companie americana din California, care a anuntat retragerea de pe piata a 7,5 milioane de jucarii de baie Baby Shark si mini Baby Shark, cu aripioare din plastic dur. Acest lucru se intampla din cauza riscului de ranire a copiilor. Aceasta rechemare a jucariilor fabricate in China si puse pe piata de compania Zuru din California, s-a intamplat la finalul saptamanii trecute.

S-a luat aceasta decizie dupa ce 12 copii au cazut pe micile jucarii in forma de rechini si s-au taiat sau intepat in aripioarele de plastic.

Toti cumparatorii au fost anuntati de reprezentantii companiei sa se opreasca din a folosi jucaria respectiva si pe cat posibil sa incerce sa le duca inapoi in magazin. De asemenea, au fost sfatuiti sa contacteze compania Zuru pentru o rambursare completa de 14 dolari pentru fiecare jucarie de baie de dimensiune completa sau 6 dolari pentru fiecare jucarie de baie de dimensiune mini, sub forma unui Mastercard virtual preplatit. Pentru a preveni accidentarea trebuie dezactivate aripioarele caudale, prin taiere sau indoire.

Intre timp a aparut si o versiune noua, mult mai sigura, cu aripi de silicon. Dintre cele 12 accidente cu jucariile Baby Shark, in noua au fost necesare interventii destul de mari in cazul copiilor raniti, fiind nevoie de cusaturi si ingrijiri medicale. 

FOTO: cnn.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Jucarii

Articole recomandate

Citeste si despre