Alocatii copii 2020. Copiii ar putea primi vouchere in loc de alocatii: E un sistem folosit în SUA și Finlanda

/ / Modificat: 2020-02-18
Alocatii copii 2020. Copiii ar putea primi vouchere in loc de alocatii: E un sistem folosit în SUA și Finlanda

Alocatiile copiilor s-ar putea transforma in vouchere. Aceasta varianta este sustinuta de ministrul Finantelor, care a declarat ca acestea ar putea fi folosite doar pentru anumite cumparaturi, in interesul copiilor. 

Afirmatia vine in contextul in care premierul a precizat ca exista posibilitatea introducerii  unor tichete in locul alocatiilor pentru copii.Alocatii copii 2020.

"E un sistem folosit cu succes in SUA si in Finlanda" 

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a spus ca sistemul prin care alocatiile sunt transformate in vouchere este unul de succes in tari precum SUA si Finlanda, insa nu a fost luata inca o decizie in acest sens.

"Propunerea domnului premier (de introducere a voucherelor n.r.) este una interesanta. Este un sistem folosit in SUA care incearca sa se asigure ca banii nu vor fi folositi de parinti in alte scopuri si vor fi directionati in educatie, sanatate, etc. E un sistem folosit si in SUA si in Finlanda si este unul de succes," a explicat ministrul Finantelor pentru Digi24.

Alocatii copii 2020. Nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor

In luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat, decizional, propunerea legislativa care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Guvernul, insa, a aprobat o Ordonanta de Urgenta pentru amanarea termenului de intrare in vigoare a legii pana la 1 august, cand va avea loc rectificarea bugetara.

Ordonanta a fost respinsa de Senat ca prim for legislativ, iar decizia finala va fi luata de Camera Deputatilor.

Spre sfarsitul anului trecut, a aparut legea potrivit careia incepand cu 1 ianuarie 2020, alocatiile copiilor se majoreaza in fiecare an cu 100% din rata medie anuala a inflatiei.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Vouchere

Articole recomandate

Citeste si despre