Alergia bebelusului deseori exagerata

/ / Modificat: 2008-01-31
Alergia bebelusului deseori exagerata





 

Un nou studiu arata ca mamele care se tem ca bebelusii lor sufera de alergie alimentara, in general se insala, relateaza BBC Health News.

 




Aproximativ 800 de bebelusi au fost monitorizati timp de 3 ani, iar mai bine de o treime din parintii acestora sustineau ca micutii sufereau de intoleranta alimentara.

De fapt, doar 27 dintre acestia sufereau de alergie alimentara pana la varsta de 3 ani. Cercetatorii de la Universitatea Portsmouth au descoperit de asemenea, ca incidenta alergiilor alimentare nu se afla in crestere.

Bebelusii au fost examinati la varsta de 6 luni, apoi la un an, doi si ultimul control a fost efectuat la varsta de trei ani.

Cercetatorii spun ca parintii sunt din ce in ce mai informati si au tendinta de a pune pe seama alergiilor orice iritatie, durere de burtica sau diaree.

Aparitia unei iritatii, a mancarimilor, a unor bubite sau a unei eczeme sunt principalele motive care ii determina pe parinti sa creada ca bebelusul lor are o alergie alimentara.

Studiul mai arata ca bebelusii pot fi alergici la anumite produse alimentare si pot depasi aceasta intoleranta in decurs de un an, doi. Dintre cei 800 de bebelusi participanti la studiu 5-6%, au avut o reactie alergica in decursul celor 3 ani de studiu, dar, doar 27 dintre bebelusi au ramas cu alergie.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

31 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre