Parintii trebuie sa fie toleranti cu rautatile celor mici
 

Copiii invata agresivitatea in familie, dar o pot prelua si de la televizor sau prieteni. Minciuna si agresivitatea sunt conduite adoptate de majoritatea copiilor care se tem de pedepse. Psihologii spun ca, pana la varsta de sase-sapte ani, minciuna este tolerata, fiind privita ca stimulent al imaginatiei. Insa o data cu inaintarea in varsta se dezvolta si capacitatea copiilor de a discerne intre ce este adevarat si ce este ireal. In aceste momente, minciuna nu mai este acceptabila.

Fata de comportamentul inadecvat al copiilor, uneori atitudinea parintilor poate fi suficienta. „Putem vorbi, in primul rand, de recompense, copilul trebuie laudat, sa i se arate afectiune, sa fie premiat atunci cand atitudinea lui este una de evitare a minciunii sau a comportamentelor agresive. Aceasta trebuie sa fie prima reactie, nu cea de pedeapsa. Il stimulam sa spuna adevarul atunci cand nu il pedepsim pentru nazdravaniile facute si asumate. Dar atentie, asta nu inseamna evitarea unor masuri autoritare, din care copilul sa inteleaga gravitatea actelor sale", a explicat psihologul Andrei Chiriac.


(Magda Serban)

Citeste tot articolul in: Adevarul   

Foto: Adevarul  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul