Infectiile ochisorilor la bebelusi

/ / Modificat: 2008-05-21
Infectiile ochisorilor la bebelusi

Ochii bebelusului sunt o zona foarte sensibila, de aceea ei necesita o atentie speciala. In cazul unor infectii ale ochilor, zona afectata trebuie spalata cu apa si sapun si ar trebui sa se evite orice contact de alt fel cu acea zona: precum atingerea sa cu tifon,vata sau maine murdare, in special in cazul conjunctivitei.

Ochiul afectat nu trebuie pansat deoarece nu faceti decat sa mentineti microbii in acelasi loc, ci trebuie tratat insa doar la sfatul medicului.

Ulciorul, este o inflamatie a pleoapei, in special la nivelul bazei superioare si inferioare a genelor. Daca bebelusul tau are ulcior, pleoapele acestuia sunt rosii, usor umflate si iritate.

In cazul in care o a doua infectare, este posibil ca genele sa cada. Este posibil ca pleoapa afectata sa il suture sau sa il manance, de asemenea el poate sa lacrimeze foarte mult. Poate aparea un lichid alb-galbui la nivelul ochilor afectati.

O alta afectiune pe care bebelusii o pot prezenta este cea a canalului lacrimal infundat. Simptomele intalnite in cazul acestei afectiuni sunt ochi inlacrimati, apare un lichid alb-galbui in coltul ochilor, iar dimineata se lipesc pleoapele cu acest lichid. Aceasta afectiune este prezenta frecvent la nou-nascuti.

Conjunctivita consta in inflamarea conjunctivei (invelisul intern al pleoapelor si a unei parti a globului ocular) si nu prezinta, in general, un pericol pentru vedere. Conjunctivita infectioasa este de obicei cauzata de bacterii sau virusi.

Cele mai intalnite bacterii ce duc la aparitia conjunctivitei sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae si Staphylococcus aureus. Conjunctivita alergica apare mai frecvent la copiii cu alergii si se intalneste indeosebi in unele perioade ale anului, in care agentii patogeni sunt mai prezenti in aer.

Simptomele variaza de la bebelus la bebelus si in functie de tipul conjunctivitei. Senzatia de durere si discomfort la nivelul ochilor reprezinta simptoma ce se regaseste in toate cazurile.

De asemenea, senzatia de arsura si mancarime, lacrimarea abundenta si fotofobia (sensibilitatea dureroasa la lumina) pot aparea ca urmare a afectiunii. Secretia de culoare alba, galbena sau verde poate induce uneori lipirea pleoapelor, atunci cand bebelusul se trezeste dimineata.

Chalazionul este o inflamatie granulomatoasa nedureroasa a unei glande (Meibomius) de la nivelul pleoapelor, care produce un nodul cat un bob de mazare in interiorul pleoapei. Ca tratament chalazionul poate fi operat sau injectat cu hormonii numiti glucocorticoizi. Insa tratamentul este stabilit doar de catre medicul specialist oftalmolog.

Daca observi la bebelusul tau unul dintre simptomele de mai sus este important sa contactati doctorul pentru a determina cauza si cea mai buna forma de tratament.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infectii copii Afectiuni ochi Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre