Cel mai bun mod de a trata taieturile si zgarieturile copiilor

/ / Modificat: 2022-11-07
Cel mai bun mod de a trata taieturile si zgarieturile copiilor

Pentru un copil orice taietura sau zgarietura poate fi o tragedie: oricat ar fi de mica rana, la vederea sangelui cei mici plang de multe ori necontrolat. Oricat de mult i-ai spune ca dupa ce curatati rana nu va mai simti nimic si va si uita de ea, e greu sa il convingi sa te lase sa o tratezi. Ai nevoie si de tactica, si de rabdare, dar si de cunostinte privind cel mai bun mod de a trata taieturile si zgarieturile la copil.

Curatarea si dezinfectarea unei bube nu necesita vaste cunostinte medicale. Trebuie doar sa o faci cu blandete si sa folosesti produsele potrivite.

Primul instinct atunci cand copilul se raneste este sa cureti locul cu alcool sanitar. Gresit! Chiar daca e un bun dezinfectant, alcoolul sanitar provoaca usturimi la locul leziunii si chiar daca acestea sunt de scurta durata, cel mic va simti un disconfort mare si va reactiona in consecinta. In plus, pe viitor va refuza sa te mai lase sa ii cureti o rana cu alcool sanitar si veti avea multe batai de cap.

Cel mai bun mod de a trata o taietura sau o zgarietura este sa cureti bine locul cu apa si sapun. Trebuie sa actionezi delicat, eventual sufland usor, pentru a-i arata ca gestionezi situatia cu maxima atentie si grija. Dupa ce te-ai asigurat ca toate impuritatile si corpurile straine (fire de nisp, pietricele, praf) au fost indepartate, lasa locul sa se usuce, sau tamponeaza usor cu un pansament steril. La final, in loc sa aplici spirt, betadina sau rivanol, cum fac multi, aplica pe rana un unguent antibacterian, care va grabi vindecarea si va proteja taietura sau zgarietura de microorganisme care ar putea provoca infectii.

Taieturile  si zgarieturile copiilor

Cel mai indicat este cel mai cunoscut produs din categoria „wound care”, o combinatie intre doua antibiotice topice, care actioneaza pe un spectru larg de bacterii ce pot provoca afectiuni cutanate in caz de rani, julituri, taieturi ori arsuri.

Unguentul va mentine zona hidratata si va impiedica uscarea si craparea pielii in jurul leziunii, prevenind totodata infectiile la nivelul pielii. Daca preferati sa folositi varianta de pudra, aceasta se aplica direct pe rana, in strat subtire, de doua pana la patru ori pe zi.

Cum genunchii si coatele copiilor sunt mai mereu expuse la leziuni, este indicat sa aveti un produs de wound care „la purtator” indiferent unde mergeti, in parc, in vacanta, la un loc de joaca si chiar si cand stati pe langa casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Taieturi la bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre