Avantajele unui carucior 3 in 1 pentru bebelus

/ / Modificat: 2018-09-18
Avantajele unui carucior 3 in 1 pentru bebelus

Daca va pregatiti sa deveniti parinti, caruciorul este unul dintre acele lucruri de pe lista de "must have", si asta chiar inainte ca bebelusul sa vina pe lume. Chiar si asa va trebui sa tii cont de anumite aspecte, inainte de a achizitiona unul, pentru a fi sigur ca vei alege caruciorul potrivit pentru copilul tau, dar si pentru tine.

Caruciorul este o piesa cheie din echipamentul zilnic al unui bebelus. O piesa care, de obicei, este necesara chiar de la inceput (din momentul iesirii din spital) pana cand copilul este in masura sa mearga singur pe o distanta mai mare, adica pana in jurul varstei de 3 ani.

Caruciorul 3 in 1 (landou, scoica auto, carucior sport)

Caruciorul 3 in 1 (landou, scaun auto si carucior sport) se afla in topul preferintelor parintilor practici si activi. Acest tip de carucior reprezinta solutia completa cand vine vorba de transportul bebelusului, fara sa-ti incarci debaraua cu mai multe tipuri de carucioare.

Siguranta si confortul sunt calitatile pe care parintii le au in vedere atunci cand achizitioneaza un carucior pentru copil. Dar privit in ansamblu, alegerea caruciorului potrivit inseamna mai mult de atat.

Landoul - important pentru sanatatea nou-nascutului

Sa ne amintim ca in primele luni de la nastere, pozitia cea mai sigura si mai confortabila pentru un nou-nascut este "intins la orizontala". Iar landoul caruciorului este singurul accesoriu pentru bebelusi care permite aceasta pozitie, inclusiv in masina.

De fapt, landoul este recomandat a fi folosit in masina inca din primele zile, chiar si atunci cand veniti cu bebelusul acasa de la maternitate. Studiile au aratat ca un nou-nascut nu ar trebui sa petreaca mai mult de 20 de minute fara intrerupere intr-un scaun auto tip scoica.

Landoul este special conceput pentru a transporta un nou-nascut pana cand acesta ajunge la 10 kg, in pozitia "perfect intins la orizontala", fiind cea mai sigura si confortabila pozitie pentru un nou-nascut.

Landourile sunt concepute astfel incat sa il protejeze pe nou-nou nascut si sa ii asigure o dezvoltare optima. "Peretii" unui landou sunt mai inalti decat copilul aflat la orizontala, capotina acopera aproape jumatate din lungimea landoului, iar salteluta din interior este creata astfel inca sa ofere confort coloanei vertebrale a bebelusului.

Inainte sa cumperi un landou, trebuie sa te gandesti daca il vei folosi doar pentru a te plimba prin parc cu copilul sau daca vrei sa il utilizezi si in masina.

Nu toate landourile pot fi folosite in conditii de siguranta si in masina, doar cele pe a caror eticheta se precizeaza ca se monteaza in autovehicul conform ECE R44/04. Asa cum este si cazul landoului Sprint de la caruciorul 3 in 1 Chicco Trio Sprint cu kit auto disponibil separat.

Scaunul auto (scoica)

Cand puiul tau adorme in masina doar cu cateva minute inainte de a ajunge la cumparaturi, te vei felicita pentru ca ai ales un carucior 3 in 1 si ca nu trebuie sa ramai blocat in masina pana cand micutul se trezeste.

Un astfel de carucior are in dotare un scaun auto, care poate fi utilizat atat in masina, dar poate fi montat cu usurinta si pe cadrul caruciorului, datorita sistemului click clack. Deci cand micutul tau adoarme in masina, nu trebuie decat sa desfaci usurel centurile de siguranta, in care este prins scaunul, si sa-l instalezi pe carucior. Va fi o mutare lina, care nu-i va afecta somnul.

Pana in jurul varstei de un an copilul trebuie sa calatoreasca in masina cu spatele la sensul de mers. Scaunul auto Sprint, parte a caruciorului 3 in 1 Chicco Trio Sprint, este recomandat de la nastere pana la 13 kg (aproximativ 1 an).

De asemenea acest scaun este omologat ECE R44/04, ceea ce garanteaza respectarea cerintelor de siguranta de baza, stabilite in standardul european de siguranta.

ATENTIE! Nu este recomandat ca un nou-nascut sa petreaca mai mult de 20 de minute intr-un scaun auto tip scoica!

Un nou-nascut nu are complet dezvoltate capul si gatul, acesta din urma nefiind capabil sa sustina capul intr-o pozitie optima. Intr-un scaun auto tip scoica bebelusul nu sta intins la orizontala, ceea ce inseamna ca in cele din urma barbia ajunge sa se sprijine in pieptul micutului, fapt care va conduce in mod inevitabil la restrictionarea cailor respiratorii, asa cum a relevat un studiu publicat in 2011 in Marea Britanie.

Asadar pentru drumurile mai lungi cu masina este indicat sa prinzi copilul cu centuri de landou, iar acesta din urma sa fie prins in centurile masinii. Este vorba de un kit auto special, pe care poti sa-l achizitionezi daca esti o persoana activa si intentionezi sa faci calatorii mai lungi cu bebelusul in masina.

Caruciorul sport

Cu o oferta atat de mare de tipuri de carucioare, poate fi dificil sa te decizi care se potriveste familiei tale. Atunci cand alegi un carucior pentru a te plimba linistita si in siguranta cu bebelusul tau in parc sau pe strada, ia in calcul urmatoarele aspecte:

  • Terenul in care iti vei plimba bebelusul este neted sau cu denivelari? In ultimul caz vei avea nevoie de un carucior robust;
  • Este caruciorul usor de manevrat la urcarea bordurilor?
  • Poate fi manevrat cu o singura mana? – aspect important la cumparaturi, de exemplu;
  • Daca ai de urcat sau coborat scari, probabil ca va conta si cat de usor este caruciorul;
  • Caruciorul trebuie sa fie usor de pliat si sa se potriveasca in masina.

Spuneam putin mai sus ca nu are sens sa-ti incarci debaraua cu diverse tipuri de carucioare, deoarece bebelusii cresc rapid. Prin urmare alegerea pe care o faci ar trebui sa corespunda diferitelor etape de dezvoltare, din punct de vedere al sigurantei si confortului.

Trio Sprint de la Chicco ofera multiple avantaje intr-un singur carucior! 

carucior-3in1

Caruciorul Trio Sprint 3 in 1 are o structura usoara, rezistenta, inchidere compacta, tip umbrela, indiferent de pozitia in care este montat sezutul.

Manerele Double Twist (360 grade) pot fi ajustate in mai multe pozitii, astfel incat manevrarea caruciorului cu o singura mana sa devina mult mai usoara. Rotile de pe spate au diametrul mai mare decat cele pozitionate pe fata, asigurand o manevrabilitate facila si o stabilitate maxima.

Suportul pentru picioare este ajustabil in mai multe pozitii, astfel incat sa poata oferi copilului o postura ideala, in orice situatie.

Caruciorul 3 in 1 Trio Sprint este compus din:

  • landou grupa 0+
  • scaun auto grupa 0+
  • carucior sport
  • cadru
  • geanta accesorii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carucioare copii Scaun auto copii Siguranta bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre