Siguranta nou-nascutului in masina: Cum pregatesti masina pentru venirea pe lume a bebelusului

/ / Modificat: 2018-07-25
Siguranta nou-nascutului in masina: Cum pregatesti masina pentru venirea pe lume a bebelusului

De aproape 9 luni astepti acest moment: sa-ti tii bebelusul in brate. Acasa pregatirile sunt aproape gata: camera copilului este amenajata, o multime de hainute nou-noute stau cuminti in dulap si cele mai moi animale de plus isi asteapta partenerul de joaca. Bagajul pentru spital este la usa, iar scaunul de masina pentru nou-nascuti este instalat pe bancheta din spate, ca sa-ti aduci copilul acasa in conditii de siguranta, nu-i asa?

In cazul in care ai acordat mai putina atentie primei calatorii a copilului tau, ar trebui sa stii ce spun statisticile! Potrivit cercetarilor prezentate la Conferinta Nationala a Academiei Americane de Pediatrie se pare ca 93% dintre proaspetii parinti au facut cel putin o greseala critica atunci cand au instalat scaunul auto sau cand au transportat nou-nascutul de la maternitate acasa.

Cum pregatim masina pentru calatoriile cu bebelusul

Inainte de a trece la instalarea scaunului auto, ar trebui sa stii ca si autoturismul in sine trebuie pregatit pentru transportul unui nou-nascut.

Ocupa-te de curatarea si igienizarea masinii!

In primul rand trebuie sa te asiguri ca autoturismul tau ofera un mediu sigur si confortabil pentru un nou-nascut. Pentru aceasta trebuie sa fii la zi cu Inspectia Tehnica Periodica (ITP). Cu putin timp inainte de momentul nasterii verifica daca totul functioneaza asa cum trebuie: faruri, stopuri, filtrele de la aerul conditonat sa fie curatate, tapiteria spalata si igienizata, masina spalata la interior si exterior.

Calatoria cu un copil la bord devine mult mai sigura atunci cand vehiculul respecta standardele de siguranta si este intretinut in mod regulat. Un vehicul bine intretinut nu se va strica si este mai putin probabil sa fie implicat intr-un accident.

Alege un scaun auto potrivit pentru bebelusi 

Se pare ca putine lucruri le dau noilor parintilor mai multe batai de cap decat alegerea scaunului auto pentru nou-nascuti.

Expertii in siguranta obliga utilizarea lor. Daca se produce o coliziune, un copil neasigurat sau protejat in mod necorespunzator ar putea suferi un impact fatal. Este esentiala alegerea unui scaun de masina pentru copii sigur si confortabil, asa ca nu incerca sa faci economii la acest capitol.

Expertii recomanda sa achizitionezi intotdeauna un scaun de masina nou. Nu cumpara unul la mana a doua sau nu accepta in dar un scaun deja folosit. Investitia intr-un scaun de masina nou, de ultima generatie, te poate ajuta sa-ti protejezi copilul.

scaun-auto-chicco-oasys-i-size-isofix-0luni

Asigura-te ca instalezi corect scaunul de masina pentru nou-nascut

Nou-nascutii si sugarii trebuie sa calatoreasca intr-un scaun de masina pentru copii orientat cu spatele spre sensul de mers. Ei ar trebui sa calatoreasca in aceasta pozitie pana la varsta de 1 an. Pe spatele fiecarui scaun de masina Chicco sunt specificate inaltimea si greutatea, pe care un copil trebuie sa le aiba pentru a putea calatori cu fata spre sensul de mers.

De asemenea scaunele pentru copii de la Chicco vin cu instructiuni precise in ceea ce priveste fixarea in autoturism, asa ca nu ocoli instructiunile de montaj atunci cand instalezi noul scaun pentru copii.

Scaunul de masina pentru nou-nascut este montat corect atunci cand, desi incerci sa-l misti, el ramane fix pe pozitie, fara a se deplasa mai mult de un centimetru fata-spate sau in lateral. Asigura-te ca inainte de a-ti aduce bebelusul acasa, ai verificat cu mare atentie sistemul si ca scaunul respecta regula de un centimetru.

Investeste in accesorii pentru siguranta si confortul bebelusului in masina

Odata cu venirea pe lume a micutului tau, vei descoperi ca obiceiurile tale se schimba, inclusiv calatoriile cu masina, pe care trebuie sa le planifici din timp si cu mare atentie la detalii. Un nou-nascut are nevoie de ingrijire permanenta, asa ca o sa te simti mult mai confortabil daca poti sa vezi ce face micutul tau in masina chiar daca este cu spatele la sensul de mers.

Oglinda retrovizoare pentru spatarul banchetei

Oglinda Chicco pentru tetiera sau pentru spatarul banchetei, ofera contact vizual cu copilul tau atunci cand acesta este pozitionat in scaunul auto cu fata la sensul invers de mers al masinii.

Husa pentru scaunul autohusa-scaun-auto

Un alt accesoriu de care iti vei da seama repede ca ai nevoie este o husa pentru scaun auto grupa 0+. Bebelusii transpira foarte mult in timp ce dorm, mai ales in zona capului, asa ca o husa care permite pielii sa respire este ideala pentru orice drum cu masina.

Husa Chicco Travel Breeze pentru scaunul auto este o combinatie de plasa 3D si burete moale, asigurand circulatia aerului si absorbtia transpiratiei. Este usor de fixat pe scaunul pentru copii si se poata curata in masina de spalat. Pentru siguranta copilului tau, cauta sa achizitionezi aceste accesorii de la acelasi producator ca si scaunul auto si verifica sa fie compatibile cu scaunul auto pe care il ai.

Sistem de depozitare pentru accesorii necesare bebelusului

Un nou-nascut are foarte multe nevoi, iar tu iti poti usura mult viata daca ai la indemana, chiar si in masina, un kit cu lucrurile esentiale pentru bebe: un biberon, 2-3 scutece, un schimb de hainute, servetele umede si uscate, o suzeta etc. Cand toate aceste lucruri se gasesc intr-un singur loc, te poti considera salvata.sistem-depozitare-chicco-accesorii-bebe-pentru-masina

Pentru asta iti recomandam sistemul de depozitare accesorii bebe pentru masina de la Chicco. Acesta se fixeaza foarte usor pe spatele scaunelor frontale cu ajutorul unor centuri. Este dotat cu buzunare pentru depozitare si un saculet detasabil. Atentie, nu depozita aici obiecte care ar putea rani copilul (ex: obiecte mici, lichide fierbinti etc). Verifica in mod constant ca sistemul de depozitare sa fie fixat corect.

Aducerea acasa a nou-nascutului va fi unul dintre cele mai incitante evenimente din viata ta. Luand masurile corecte de siguranta, vei avea cel mai bun inceput din noua ta viata de parinte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun auto copii Siguranta masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre