Trichomonas vaginalis si sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Trichomonas vaginalis si sarcina
Intrebare:

- Sunt in 23 de saptamani si am fost diagnosticata cu trichomonas vaginalis. Mi s-a prescris tinizol 4 g in doua prize (2 g o data) si ovule meclon. Este bine sa urmez tratamentul? Poate dauna fatului? Ce tratament ar fi recomandat in sarcina?

Raspuns:

Frecventa infectiilor genitale cat si urinarea creste pe perioada sarcinii; fie pentru ca scade imunitateaorganismului (scadere specifica sarcinii – in special progesteronului crescut pe aceasta perioada, progesteron ce are efect interferon-like), fie pentru ca se inmultesc prea mult germenii ubicuitari ai mediului vaginal perturband echilibrul existent in mod normal intre acestia, favorizand in acest mod si dezvoltarea la acest nivel mult mai usor a altor germeni. De asemeni, in sarcina se produce o incetinire a tranzitului intestinal, constipatie relativa, care favorizeaza acet tip de afectiuni. Majoritatea vulvo-vaginitelor din sarcina nu afecteaza direct fatul, agresiunea repetata asupra mucoasei vaginale exercitata de aceasta infectie face ca mucoasa sa fie mai fragila si exista un risc mai mare de a se dilacera (rupe necontrolat) in timpul expulziei si delivrentei.

De asemeni, o infectie trenanta la nivel genital poate determina o nastere prematura ori rupere prematura a membranei amniotice. 

Tinidazolul reprezinta un medicament la care trichomonas raspunde bine de obicei, iar acest preparat nu se recomanda sa fie administrat gravidelor in primul trimestru de sarcina si pe perioada de alaptare; deci in cazul dumneavoastra nu exista restrictii. Tinand cont de cele spuse, nu vad de ce nu ati urma tratamentul recomandat. De asemenea, se impune tratament si pentru partener, chiar daca acesta nu prezinta nici un fel de acuze (altfel exista riscul reinfectiei). Multa sanatate!


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tricomoniaza sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre