Simptomele COVID-19 la femeile insarcinate pot dura mai mult de doua luni

/ / Modificat: 2020-10-12
Simptomele COVID-19 la femeile insarcinate pot dura mai mult de doua luni

Femeile insarcinate infectate cu coronavirus pot prezenta simptome ale bolii timp de doua luni sau mai mult. Acest lucru a fost dezvaluit de un studiu realizat in Statele Unite, care indica faptul ca timpul mediu pentru disparitia simptomelor a fost de 37 de zile.

Studiul, publicat in Revista de Obstetrica si Ginecologie, a fost realizat prin participarea a 594 de femei insarcinate diagnosticate cu COVID-19, dar care nu au trebuit sa fie spitalizate.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca simptomele se amelioreaza, in general, dupa o luna, dar pot persista mai mult timp pentru 25% dintre femei.in timp ce 60% dintre femei nu au prezentat niciun simptom dupa patru saptamani, la 25% din acestea simptomele nu si-au facut aparitia nici pana la opt saptamani. 

Simptome coronavirus la femeile insarcinate

Cele mai frecvente simptome ale infectiei cu coronavirus la femeile insarcinate  au fost tuse (20%), dureri in gat (16%), dureri de corp (12%) si febra (12%), in timp ce pierderea gustului sau a mirosului a fost primul simptom in 6% dintre cazuri, potrivit unor cercetari de la Universitatea din California din Los Angeles (UCLA) si Universitatea din California, San Francisco (UCSF).

Alte simptome includ dificultati de respiratie, curgerea nasului, stranut, greata, dureri in gat, varsaturi, diaree sau ameteli, se mai arata in studiu.

„Femeile insarcinate diagnosticate cu Covid-19 se pot astepta sa aiba simptome pentru o perioada mai lunga de timp”, iar acestea pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii”, a declarat autorul principal al studiului, Vanessa Jacoby de la UCSF.

Femeile insarcinate care au participat la studiu au avut in medie 32 de ani, iar varsta gestationala medie a fost de 24 de saptamani. Spre deosebire de majoritatea cercetarilor anterioare care au fost efectuate la femeile insarcinate, care s-au concentrat asupra celor care au ramas spitalizate, acest studiu s-a concentrat pe pacientii care au frecventat ambulatorii.

Cercetatorii au descoperit mai multe simptome comune ale COVID-19, dar au vazut, de asemenea, ca simptomele legate de virus au fost complicate de suprapunerea simptomelor dintr-o sarcina normala, cum ar fi greata, oboseala si congestie.

Sursa: bebesymas.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre