Sarcina toxica in saptamana 7-8

Intrebare:

- Sunt insarcinata in 7-8 saptamini iar de mai bine de 2 saptamani am stari de voma pe tot parcursul zilei, oboseala, constipatie, uneori dureri de cap. Probabil este vorba de o sarcina toxica, trecand peste neplacerile mamei ce riscuri sunt pentru sanatatea coplilului? Mentionez ca am 34 de ani, este a duua sarcina, momentan nu pierd din greutate.

Raspuns:

Sarcina toxica reprezinta o perturbare aparuta in primul trimestru de sarcina, datorita modificarilor produse in organismul femeii de catre starea de gestatie. Nu se cunosc cu exactitate cauzele aparitiei acestei afectiuni, insa se presupune ca ar fi implicate in primul rand modificarile neuro-hormonale.

Modificarile hidroelectrolitice in sine nu au efecte directe asupra dezvoltarii fatului, dar afectarea grava a stari generale a mamei poate influienta implicit si sarcina.

In cazul prezentei acestei afectiuni, atitudinea vizeaza atingerea a trei puncte:

 • tratamentul igieno-dietetic (prima masura fiind izolarea gravidei de mediul familial, lucrul acesta putand fi realizat prin internarea in spital pe perioada tratamentului; apoi se urmareste ca alimentele care sunt administrate gravidei sa fie proaspete, alimentatie in sine sa fie cat mai naturala; sa se realizeze o hidratare corespunzatoare a gravidei);
 • combaterea varsaturilor care se poate obtine prin administrarea unor medicamente care sa nu interfere cu o buna dezvoltare ulterioara a sarcinii si implicit a fatului (de exemplu Plegomazin, Emetiral);
 • inlaturarea dezechilibrelor metabolice existente prin administrarea de perfuzii care sa completeze substantele pierdute.
 • Daca apare riscul evolutiei spre o stare grava caracterizata prin dezechilibre metabolice ireversibile se poate indica evacuarea sarcinii prin chiuretaj uterin.

  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri Sarcina toxica

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Tu intrebi,
  mamicile raspund.

  0
  Buna seara
  0
  Sarcina pierduta sau nu?
  0
  Sarcina
  intreaba orice »

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul