Sangerarea si sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Sangerarea si sarcina
Intrebare:

- Am 38 ani, sunt la prima sarcina (am 6 saptamani), iar azi-dimineata am constatat ca am sangerat 2-3 picaturi. Sangerarea a venit la exact 2 luni de la ultimul ciclu iar medicul ginecolog mi-a prescris elevit. Ce poate fi?

Raspuns:


Daca sangerarea ar fi fost la 8-10 zile de la contactul sexual fecundant, s-ar fi putut crede ca este vorba de semnul Hartman – sangerarea de nidatie (cand oul se implanteaza la nivelul uterului poate provoca o sangerare redusa, cateva picaturi). Tinand cont de varsta gestationala, e totusi tarziu pentru asa ceva. O sangerare in sarcina incipienta poate fi cauzata de o multitudine de factori, cea mai frecventa poate fi expresia unei dezlipiri a oului proaspat nidat, care poate merge pana la  avort spontan. tinand cont de faptul ca acest incident reprezinta un prim episod, de cantitatea sangerarii si ca deocamdata acest lucru este un fapt izolat, este normal ca medicul ginecolog sa va prescrie un supliment vitaminic.

Trebuie sa constientizati importanta unei bune colaborari intre dumneavoastra si medicul obstetrician, si sa semnalati orice nou episod de acest gen sau orice alta simptomatologie aparuta pe perioada sarcinii, in vederea asigurarii unei dezvoltari normale a fatului si a preintampinarii episoadelor nedorite, de acest gen. Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Semne avort spontan

Articole recomandate

Citeste si despre