Mamele obeze risca sa aiba copii cu astm

/ / Modificat: 2011-09-19
Mamele obeze risca sa aiba copii cu astm


   
Mamele obeze au mai multe sanse sa aiba copii cu astm, potrivit unui studiu recent. Greutatea unei mame are efecte nu doar asupra propriei ei sanatati ci si asupra sanatatii respiratorii a copiilor sai.

”Copiii cu parinti astmatici au un risc crescut de a face astm daca mama este obeza inainte de sarcina”, sustine H.A. Smit, seful departamentului de prevenire si servicii de sanatate la National Institute of Public Health and Environment in Olanda.

De fapt, riscul de astm este cu 65% mai ridicat in randul copiilor mamelor obeze, daca unul dintre parinti are aceasta boala.

Aproximativ 20 de milioane de ameriani au fost diagnosticati cu astm, din care 9 milioane sunt copii, sustine American Academy of Allegy, Asthma & Immunology.

In pofida tratamentelor, astmul este responsabil pentru 5.000 de morti anual doar in SUA.

Smit presupune ca inflamarea poate fi legatura intre obezitate si astm. Obezitatea incurajeaza inflamarea, iar inflamarea sta la radaina astmului.

Pentru a preveni obezitatea, adopta un regim alimentar echilibrat, sanatos, care sa iti ofere toti nutrientii esentiali. Evita pe cat posibil grasimile, carbohidratii si zaharul si consuma multe fructe si legume proaspete.

Exercitiile fizice sunt de asemenea importante in mentinerea unei greutati sanatoase, dar ai grija sa incepi un program de exercitii fizice inainte de a ramane insarcinata, pentru a-l putea continua pe parcursul sarcinii. Daca simti ca nu iti poti controla greutatea, cel mai bine ar fi sa apelezi la sfaturile unui nutritionist.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obezitate Mame

Articole recomandate

Citeste si despre